merhaba arkadaşlar.master, detail olmak üzere iki tablom var. bilgi girişlerinin gritten yaptırıyorum. normalde insert tuşuna basınca master tobloya bağlı giridin üzerinde basarsak mastere detailin bağlı olduğu girde basarsak detaile ekliyor.
ben bir ekle butonu eklyerek aynı işlemleri yampak istiyorum.
kolay gelsin .
çok teşekür ederim..
cxgridin üzerinde olduğunu anlama
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
cxGridin Navigator Buttons kısmını kullanmayı denediniz mi?
View ozelliklerinde navigatorButtons da istediğiniz tuşları aktif hale getirebilirsiniz. Bunları kullanıma açmak içinde yine view in optionsview ozellğinde navigator -> True yapmalısınız.
İllede başka bir tuşa bağlamak istiyorum derseniz o zaman global bir değişken tanımlayın. Gridlerin OnEnter proceduresinde Bu değişkene bir değer atın. Sonra istediğiniz butona basıldığında nu değere göre hangi dosyaya kayıt açmak istiyorsanız ona kayıt ekleyin.
Basit olanı kendi navigatoru. Butonlarınıda optionsdan kendin seçebilirsin
ayrıca butonlar gridin kendi içinde gözükür.
Selamlar,
Recep MUT
View ozelliklerinde navigatorButtons da istediğiniz tuşları aktif hale getirebilirsiniz. Bunları kullanıma açmak içinde yine view in optionsview ozellğinde navigator -> True yapmalısınız.
İllede başka bir tuşa bağlamak istiyorum derseniz o zaman global bir değişken tanımlayın. Gridlerin OnEnter proceduresinde Bu değişkene bir değer atın. Sonra istediğiniz butona basıldığında nu değere göre hangi dosyaya kayıt açmak istiyorsanız ona kayıt ekleyin.
Basit olanı kendi navigatoru. Butonlarınıda optionsdan kendin seçebilirsin
ayrıca butonlar gridin kendi içinde gözükür.
Selamlar,
Recep MUT
"Millete efendilik olmaz,hizmet olur,
kim Millete hizmet ederse,
o milletin efendisidir."
kim Millete hizmet ederse,
o milletin efendisidir."