cxgridin üzerinde olduğunu anlama

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
ademcicek
Üye

cxgridin üzerinde olduğunu anlama

Mesaj gönderen ademcicek »

merhaba arkadaşlar.master, detail olmak üzere iki tablom var. bilgi girişlerinin gritten yaptırıyorum. normalde insert tuşuna basınca master tobloya bağlı giridin üzerinde basarsak mastere detailin bağlı olduğu girde basarsak detaile ekliyor.
ben bir ekle butonu eklyerek aynı işlemleri yampak istiyorum.
kolay gelsin .
çok teşekür ederim..
ardahan
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ardahan »

GridPopupmenu ekle bir tane.

Sonra 2 tane popupmen nesnesi ekle. Onlara Ekle Sil Değiştir gibi menü elemanları ekle. Sonra cxGridPopupMenu elemanlarının popupmenus kısmına bu iki menüyü ekle görüntüleneceği yeride column header yap bu kadar :)
ademcicek
Üye

Mesaj gönderen ademcicek »

popup menü oluşturarak yapmayacam.
ben klavyenin insert tuşunun yaptığı işlemi bir buton sayasinde yaptımak istiyorum. bu konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımlarını bekliyorum. kolay gelsin
Kullanıcı avatarı
athena
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen athena »

cxGridin Navigator Buttons kısmını kullanmayı denediniz mi?
View ozelliklerinde navigatorButtons da istediğiniz tuşları aktif hale getirebilirsiniz. Bunları kullanıma açmak içinde yine view in optionsview ozellğinde navigator -> True yapmalısınız.

İllede başka bir tuşa bağlamak istiyorum derseniz o zaman global bir değişken tanımlayın. Gridlerin OnEnter proceduresinde Bu değişkene bir değer atın. Sonra istediğiniz butona basıldığında nu değere göre hangi dosyaya kayıt açmak istiyorsanız ona kayıt ekleyin.

Basit olanı kendi navigatoru. Butonlarınıda optionsdan kendin seçebilirsin
ayrıca butonlar gridin kendi içinde gözükür.

Selamlar,

Recep MUT
"Millete efendilik olmaz,hizmet olur,
kim Millete hizmet ederse,
o milletin efendisidir."