Kuri firebird.confu keşfettim deyince, aklıma geldi bi anımı anlatayım..
yıllar önce IB kodundan kurtulup FB yapmaya çalışıyodu bizimkiler.
eskiden adı ibconfig idi o dosyanın, soyadı yoktu.

neyse ben deniyom bakıyom huop firebird.conf un yanında tekrar hortluyo
ibconfig, dimitriye yazıyom, ya dimitri bu ibconfig codunu silmedin mi sen, neden yaratıyo bunu yine rootda, bi de kullanıyorsa...
kod silindi mümkün değil diyor.
bişeyler yaptı gene aynı. dedim bi yerlerde zombi bi kod var galiba göremediğin... buldu tamamen sildi. düşünün artık borland IB kodunu ne hale getirmiş. köstebek yuvası, kod tekrarları vs. zaten jim de ne zaman konusu geçse küfreder borlanda, ne hale getirmişler bebeğimi diye.
neyse, şu buffer olayına fazla yüklenmeyin şu sıralar, FB 2.0 yi bekleyin
10 bin sayfadan fazla vermeyin, okuma için sorun değil ama
insert ve update olayları işin içine girince bufferı tarama ve işlem yapma konusu şu duplicate index benzeri bi kaosa sürükleniyor, ters etki yapıyor.
ayrıca transactionların bufferlar üzerinde bi etkisi yok. transaction kullanıcıya özel bir işlemdir, oysa superserverda db cache ortaktır, kullanıcıdan bagımsız bir DB sayfaları aynasıdır.
clasik serverde ise, her kullanıcının cache i kendine özeldir ve küçük kalmak zorundadır bu yüzden. zaten klasik server geçici bir sistem, eski
bilgisayar mimarilerinden kalma yani threading değil de processing yapan signallerle çalışan unix sistemleri için, SMP kullanmanın ilkel bir yöntemi.