internet bağlantı kontrolü
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
internet bağlantı kontrolü
delphi ile yapılmış bir exe dosyam var.onun üzerine çift tıklayınca pencere içerisinde bir web sayfasının gelmesini TWebrowser ile sağladım.şimdi ben bu exe dosyasına çift tıkladığımda eğer bilgisayarımda internet bağlantısı yoksa messagedlg içinde "bilgisayarınızda internet bağlantısı yok" gibilerden bir hata mesajı verdirmek istiyorum.ayrıca bu exe dosyayı görev çubuğunun sağ alt köşesine göndermek istiyorum.nasıl yapabilirim.teşekkürler..[/b]
tcp
usta özür dilerim.insallah birdaha olmaz.soruma gelince:
bilgisayarın internete bağlı olup olmadığını kontrol ettirmek istiyorum.bunun icin tcp componenti gerekli..delphideki tüm componentleri kontrol ettim ama tcp componenti yok.bu componenti nereden bulurum.
veya bende ping componenti var.bu componenti kullanarak bir siteye nasıl atabilirim.teşekkürler.
bilgisayarın internete bağlı olup olmadığını kontrol ettirmek istiyorum.bunun icin tcp componenti gerekli..delphideki tüm componentleri kontrol ettim ama tcp componenti yok.bu componenti nereden bulurum.
veya bende ping componenti var.bu componenti kullanarak bir siteye nasıl atabilirim.teşekkürler.