internet bağlantı kontrolü

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
beginer
Üye

internet bağlantı kontrolü

Mesaj gönderen beginer »

delphi ile yapılmış bir exe dosyam var.onun üzerine çift tıklayınca pencere içerisinde bir web sayfasının gelmesini TWebrowser ile sağladım.şimdi ben bu exe dosyasına çift tıkladığımda eğer bilgisayarımda internet bağlantısı yoksa messagedlg içinde "bilgisayarınızda internet bağlantısı yok" gibilerden bir hata mesajı verdirmek istiyorum.ayrıca bu exe dosyayı görev çubuğunun sağ alt köşesine göndermek istiyorum.nasıl yapabilirim.teşekkürler..[/b]
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

Delphi İpuçlarında gerekli bilgi var. Object Pascal -> Internet Bağlantısını Kontrol Etmek.

Kolay gelsin.
beginer
Üye

tcp

Mesaj gönderen beginer »

usta özür dilerim.insallah birdaha olmaz.soruma gelince:
bilgisayarın internete bağlı olup olmadığını kontrol ettirmek istiyorum.bunun icin tcp componenti gerekli..delphideki tüm componentleri kontrol ettim ama tcp componenti yok.bu componenti nereden bulurum.

veya bende ping componenti var.bu componenti kullanarak bir siteye nasıl atabilirim.teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

- Uses'a WinInet'i ekleyin ve InternetGetConnectedState fonksiyonunu inceleyin. TCP bileşenine ihtiyacınız yok.

- Bu şekilde internet'e bağlı olup olmadığınızın yanı sıra, hangi noktadan (Modem, Lan/Network, Proxy) olduğunuzu da tespit edersiniz.
Resim
Resim ....Resim