LAN veWAN ipsi

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
coskun
Üye

LAN veWAN ipsi

Mesaj gönderen coskun »

Lan ipsi kullanılarak local ağda firebird veritabanına bilgi girişi yapığyorum. WAN ipsi kullanarak da aynı işleminn olabileği fakat hız kaybının olabileği sölnilyor. WAN ipsi nasıl kullanılır.

Örneğin. servere programımdan bağlanırken serverin ipsinin 10.0.0.25 ise buna lan da bağlanırken İBDAtabase' e sunu yazıyorum databse yoluna.

10.0.0.25:c:\deneme\prog\deneme.gdb olarak yazılkdığında bağlanıyor.

WAN bağlantısında da şölemi olması gerekiyor.

194.xxx.xxx.xxx:c:\deneme\prog\deneme.gdb

bu şekilde bağlantı sağlanabiliyormu. yada nasıl yapmam gerekiyor. yardımcı oluırsanız sevinirim. işin içinden çıkamadım.
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Eğer bir router adsl modem arkasındaysan modemin IP sini local bilgisayara yönlendirmen lazım. Eğer içerideki local bilgisayarların gerçek ip ile bağlanmasından bahsediyorsan gerek yok, kulağı tersten göstermekten başka bir şey değil :wink:
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
coskun
Üye

local Bilgisayar ip sine yönlendirmek

Mesaj gönderen coskun »

bana bunu ibdataset bileşeninin batabsename özelliğinde nasıl belirteceğimi tarif edebilirmisiniz.

server üzerinde delphi yüklü değil sadece firebird veritabanı mevcut ama exe dosyasını çalıştırdıktan sonra direk serverle bağlantı kurmasını istiyortum. bunu databasenameile nasıl yapabilirim.
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Veritabanı dosyası genelde .exe nin bulunduğu yerde olabilceğinden programda IBDatabase nesnesinin bulunduğu DataModule formunun Create ında (yada hangi formdaysa onun OnCreatında) basitçe ;

Kod: Tümünü seç

procedure TDM.DataModuleCreate(Sender: TObject);
begin
  if IBDatabase.Connected then
    IBDatabase.Close;
  IBDatabase.DatabaseName := ExtractFilePath(Application.Exename) + 'VT.FDB';
  IBDatabase.Connected := True;
// tabloları bu kısımdan sonra açabilirsin..
...
end;
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!