Lan ipsi kullanılarak local ağda firebird veritabanına bilgi girişi yapığyorum. WAN ipsi kullanarak da aynı işleminn olabileği fakat hız kaybının olabileği sölnilyor. WAN ipsi nasıl kullanılır.
Örneğin. servere programımdan bağlanırken serverin ipsinin 10.0.0.25 ise buna lan da bağlanırken İBDAtabase' e sunu yazıyorum databse yoluna.
10.0.0.25:c:\deneme\prog\deneme.gdb olarak yazılkdığında bağlanıyor.
WAN bağlantısında da şölemi olması gerekiyor.
194.xxx.xxx.xxx:c:\deneme\prog\deneme.gdb
bu şekilde bağlantı sağlanabiliyormu. yada nasıl yapmam gerekiyor. yardımcı oluırsanız sevinirim. işin içinden çıkamadım.
LAN veWAN ipsi
local Bilgisayar ip sine yönlendirmek
bana bunu ibdataset bileşeninin batabsename özelliğinde nasıl belirteceğimi tarif edebilirmisiniz.
server üzerinde delphi yüklü değil sadece firebird veritabanı mevcut ama exe dosyasını çalıştırdıktan sonra direk serverle bağlantı kurmasını istiyortum. bunu databasenameile nasıl yapabilirim.
server üzerinde delphi yüklü değil sadece firebird veritabanı mevcut ama exe dosyasını çalıştırdıktan sonra direk serverle bağlantı kurmasını istiyortum. bunu databasenameile nasıl yapabilirim.
Veritabanı dosyası genelde .exe nin bulunduğu yerde olabilceğinden programda IBDatabase nesnesinin bulunduğu DataModule formunun Create ında (yada hangi formdaysa onun OnCreatında) basitçe ;
Kod: Tümünü seç
procedure TDM.DataModuleCreate(Sender: TObject);
begin
if IBDatabase.Connected then
IBDatabase.Close;
IBDatabase.DatabaseName := ExtractFilePath(Application.Exename) + 'VT.FDB';
IBDatabase.Connected := True;
// tabloları bu kısımdan sonra açabilirsin..
...
end;
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!