delphide yapılan bir programın web üzerinden çalıştırılması

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
aydogan46
Üye
İletişim:

delphide yapılan bir programın web üzerinden çalıştırılması

Mesaj gönderen aydogan46 »

arkadaşlar merhaba. delphide yaptıgımız bir veri tabanı programını web sayfası üzerinden çalıştırabilirmiyiz? yani diyorum ki web sayfasını tasarlayayım ve bir link vereyim kullanıcı bu linke tıkladığında program hemen çalışsın. yardımcı olabilirmisiniz acaba? kolay gele
sair
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen sair »

Programın bütün formlarını ActiveX formu olarak tasarlarsan çalışır tabi ki ...
Geçip gideriz bizde ağızsız,dilsiz ve sorgusuz
İstanbul gibi düşeriz iki kıtaya birden...
En aşağılık düş, en büyük sevdadan belki
Erkek ölümler; bir uzun iç çekişle büyür göğsümüz
aydogan46
Üye
İletişim:

yani ben o olayı hiç bilmiyorum biraz anlatsanız activex i de bilmiyorum ben sadece normal şekilde yazıyorum. elinizde yapılmış oyle ufak bi programcık varmı? ya bu konuda gercekten bilgiye ihtiyacım var . ilginize teşekkürler....
Kullanıcı avatarı
mehmet_turecan_cakmak
Üye
İletişim:

activex

Mesaj gönderen mehmet_turecan_cakmak »

selam arkadaşım...

delphi de yaptığın bir programı html ye çevirmek için ilk olarak activex formu kullanmalısın bunuda file/new/activex/activeformx seçenekleriye ulaşırsın daha sonra programını yaparsın

daha sonra project menüsünde en altta iki tane menü var sırasıtla bunlara tıklıyorsun ama şuan isimleri aklımda değil eğer bana mail adresini verirsen sana örnek bir program gönderebilirim ayrıca nasıl yağıldığını daha açıklayı olarak anlatabilirim...

iyi çalışmalar kolay gelsin...
delphikursu
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen delphikursu »

arkdaşlar activex çok gelişmiş bir program değil bir çalışa bir çalışmıyor
ama yaptığınız program internette çalışacaktır ama activex kullanımına kullanıcı izin vermesi gerekir
Örn : http://www.delphikursu.com dersler ileri düzey APı bölmünde activex kullandım ama bu buttonların hiç bir normalde gözükmüyor kullanıcının buna izin vermesi gerekiyor.
nilnur
Üye

Mesaj gönderen nilnur »

bu konuda bilgim yok ama sana başka bir önerim var. madem web sayfası tasarlayacaksın delphi'de kullandığın veritabnını kullanan web sayfası yapabilirsin. yani diğer kullanıcılar veritabanına erişimi web sayfası üzerinden yaparken sen de delphi programınla veritabanındaki değişiklikleri takip edebilirsin.

sadece bir öneri....
aydogan46
Üye
İletişim:

arkadaşlar ben bu soruyu tam bir yıl önce sormuştum. ama yinede bugün tartışılması çok hoş. Ben birçok denememe ragmen olayı çözemedim sonuçta ASP.Net e geçmeye karar verdim ve yaklaşık 9 aydır da çalışmalarımı bu yöntemel yapıyorum verileri netten web sayfaları aracılığıyla topluyorum eger gerekiyorsa delphiden de verileri ortak veritabanından kullanıyorum. hepinize iyi çalışmalar
Kullanıcı avatarı
tuanna
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen tuanna »

kardeş senin sorununa Yani bizim sorunumuza delphi 2005 ile çözüm buldu
Siz hayal edin...Biz yapalım TuannaSoft...