delphide yapılan bir programın web üzerinden çalıştırılması
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
delphide yapılan bir programın web üzerinden çalıştırılması
arkadaşlar merhaba. delphide yaptıgımız bir veri tabanı programını web sayfası üzerinden çalıştırabilirmiyiz? yani diyorum ki web sayfasını tasarlayayım ve bir link vereyim kullanıcı bu linke tıkladığında program hemen çalışsın. yardımcı olabilirmisiniz acaba? kolay gele
- mehmet_turecan_cakmak
- Üye
- İletişim:
activex
selam arkadaşım...
delphi de yaptığın bir programı html ye çevirmek için ilk olarak activex formu kullanmalısın bunuda file/new/activex/activeformx seçenekleriye ulaşırsın daha sonra programını yaparsın
daha sonra project menüsünde en altta iki tane menü var sırasıtla bunlara tıklıyorsun ama şuan isimleri aklımda değil eğer bana mail adresini verirsen sana örnek bir program gönderebilirim ayrıca nasıl yağıldığını daha açıklayı olarak anlatabilirim...
iyi çalışmalar kolay gelsin...
delphi de yaptığın bir programı html ye çevirmek için ilk olarak activex formu kullanmalısın bunuda file/new/activex/activeformx seçenekleriye ulaşırsın daha sonra programını yaparsın
daha sonra project menüsünde en altta iki tane menü var sırasıtla bunlara tıklıyorsun ama şuan isimleri aklımda değil eğer bana mail adresini verirsen sana örnek bir program gönderebilirim ayrıca nasıl yağıldığını daha açıklayı olarak anlatabilirim...
iyi çalışmalar kolay gelsin...
-
- Üye
- İletişim:
arkdaşlar activex çok gelişmiş bir program değil bir çalışa bir çalışmıyor
ama yaptığınız program internette çalışacaktır ama activex kullanımına kullanıcı izin vermesi gerekir
Örn : http://www.delphikursu.com dersler ileri düzey APı bölmünde activex kullandım ama bu buttonların hiç bir normalde gözükmüyor kullanıcının buna izin vermesi gerekiyor.
ama yaptığınız program internette çalışacaktır ama activex kullanımına kullanıcı izin vermesi gerekir
Örn : http://www.delphikursu.com dersler ileri düzey APı bölmünde activex kullandım ama bu buttonların hiç bir normalde gözükmüyor kullanıcının buna izin vermesi gerekiyor.
bu konuda bilgim yok ama sana başka bir önerim var. madem web sayfası tasarlayacaksın delphi'de kullandığın veritabnını kullanan web sayfası yapabilirsin. yani diğer kullanıcılar veritabanına erişimi web sayfası üzerinden yaparken sen de delphi programınla veritabanındaki değişiklikleri takip edebilirsin.
sadece bir öneri....
sadece bir öneri....
arkadaşlar ben bu soruyu tam bir yıl önce sormuştum. ama yinede bugün tartışılması çok hoş. Ben birçok denememe ragmen olayı çözemedim sonuçta ASP.Net e geçmeye karar verdim ve yaklaşık 9 aydır da çalışmalarımı bu yöntemel yapıyorum verileri netten web sayfaları aracılığıyla topluyorum eger gerekiyorsa delphiden de verileri ortak veritabanından kullanıyorum. hepinize iyi çalışmalar