subitem>imageindex neden çalışmıyor?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
name
Kıdemli Üye

subitem>imageindex neden çalışmıyor?

Mesaj gönderen name »

Merhaba
Formum üzerinde, "Viewstyle" özelliği, "vsReport" olarak tanımlanmış, 2 columns'u bulunan bir ListView bileşeni var. Hiç bir subitem'in, image index özelliğini kullanamıyorum. Ama item'lerin bu özelliğini ayarladığımda belirtilen image ilgili item'de görülebiliyor.

İyi Çalışmalar.
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

Selam.

- Amacın burada resim görünmesi mi ?

- Cevabın evet ise, ListView'in items'inde bulunan liste elemalarının ImageIndex değerlerini -1 yapmalısın.

- Bunları Dinamik olarak programdan add ettiriyorsan da her işlemde ilgili item'in ImageIndex değerini yine -1 yaptırırsın.
Resim
Resim ....Resim
name
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen name »

Evet amacım resim görünmesi. Her bir elemanın ImageIndex değerini değiştirerek resim'in görünmesini sağlıyorum, ama bu resmin subitem'de (alt elemanda) görünmesini istiyorum. Biliyorsunuz subitem'lerinde ImageIndex özellikleri var.

İyi çalışmalar.
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

- Bu arada sorumu yanlış sormuşum şimdi farkettim. Resim görünmemesi mi demek istemiştim yani olumsuz soruydu.

- Neyse cevabı almış oldum. :)

- ListView'in SmallImages kısmına ImageList'i gösterdiğinde isteğin gerçekleşir... Item, SubItem farketmez...
Resim
Resim ....Resim
name
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen name »

Muharrem bey bir önceki mesajıma dikkat ederseniz item'in imageindex değerini değiştirdiğimde resimin göründüğünü yazdım. Yani SmallImages özelliğinde bir ImageList tanımlı. Sizinde belirttiğiniz gibi Item, SubItem farketmemesi gerekir. Ama öyle olmuyor.

Item'de resim alabiliyorum, SubItem de resim alamıyorum.

İlginiz için teşekkürler iyi çalışmalar.
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

@name selamlar.

- Size bu önceki cevap mesajı yazmadan önce dedim ve subitemlerde de resimleri normal şekilde gördüm. Ona istinaden cevap yazdım.

- Size önerim yeni bir proje oluşturup denemeniz. Ben size bir örnek hazırlar yollarım. O zaman demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.

- Çalışmalarınızda başarılar.
Resim
Resim ....Resim
name
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen name »

Muharrem bey cavabınızdan sonra bir kere daha kontrol ettim ve ListView bileşeninin "Checkboxes" özelliği True ise subItem'de resmin gözükmediğini fark ettim. "Checkboxes" özelliğini true olarak kullanmam gerekli. :cry: :cry: :cry:

Merak ettiğim bu bir Bug mı? Yoksa gözden kaçırdığımız bir püf noktası mı var?
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

- Bu durum malesef ki normal.

- Hem resim hem checkbox olmasına müsade edilmiyor. Denemeden bişey demek istemem ama Canvas Draw olayıyla resimleri ilgili başlığa manuel olarak çizdirmek çözüm olabilir.
Resim
Resim ....Resim
name
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen name »

Teşekkürler Muharrem bey.