Firebird i ADO Bileşenleriyle...

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kilitli
Kullanıcı avatarı
HBV
Üye

Firebird i ADO Bileşenleriyle...

Mesaj gönderen HBV »

Selamlar. Firebird e ADO Bileşenleriyle Bağlanabilirmiyim. eğer öyleyse (Denedim?????) Build den hangi sağlayıcıyla bağlanmam lazım IBX Bileşenlerinin Kolaylığı varmı ? Ağ da DeadLock Hatasını yaşarmıyım.Bilgi verirseniz çok memnun olurum.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

neden ADO, geçerli bir neden yoksa IBX kullanın..

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
HBV
Üye

Mesaj gönderen HBV »

Ado Bileşenlerinin daha esnek(Kullanışlı) olduğunu,ADOConnection'unda iletişimde ve ağ da(Çoklu Ortamda) daha sağlıklı işlediğini söylüyorlar.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

HBV yazdı:Ado Bileşenlerinin daha esnek(Kullanışlı) olduğunu,ADOConnection'unda iletişimde ve ağ da(Çoklu Ortamda) daha sağlıklı işlediğini söylüyorlar.
çok kez konuşuldu bunlar detaylarıyla. Merak ediyorsanız arama yapıp okuyabilirsiniz ancak Firebird için en iyisi IBX'tir.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
HBV
Üye

Mesaj gönderen HBV »

Önce İlgilendiğiniz için Çok Teşekkür ediyorum.Fakat Sitenizde Genelde Cevaplar hep "daha önce Çok konuşuldu,Arama yapıp okuyabilirsiniz" gibi.
Arama yaptım FİREBİRD-ADO ile ilgili sitenizde pek doyurucu açıklamalar yok.veya ben rastlayamadım,ama Ben genelde Arama için Google'yi kullanıyorum.Oradada Firebird-ADO hakkında pek bilgilere rastlayamadım(Sadece Firebird IBX,ADO'nunda SQL Server-Access ile ilgili Dökümanlar var) Siteniz bu konuda Çok iyi olduğu için buraya soruyorum Bana Firebird ADO şudur-budur diye beş kelimelik bir şey söyliyemiyorsanız Bu Sitenin amacı ne? Sürekli aramakmı? Tabi Arayacağız ama(Tabi varsa!) Buraya,ne kadar çok cevap yazılırsa Proğramcı arkadaşlar içinde okadar faydalı olur! kanısındayım.(Çünkü Siteniz Bir arama kanalı değil!).Sözüm Ona Diğer sitelerde Soru Sorduğunuz da Genelde hep Link Adresi veriyorlar,Ben Sitenizi bu konuda iyi olduğu için Buraya soruyorum.Tekrar teşekkürler.iyi çalışmalar.

Sonuç; Cevap alamadım,En iyisi ben arayayım...İnşallah bulurum.
işin gücün yoksa ara ...................
Kullanıcı avatarı
Fatih!
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Fatih! »

viewtopic.php?t=9542&highlight=firebird+ado
viewtopic.php?t=7771&highlight=firebird+ado
aynı nakaratlardan tek bıkmadığım nakarat konuşulmuştu :)
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

HBV yazdı:Bu Sitenin amacı ne? Sürekli aramakmı? ..
hocam sorun sizin sorununuz. Biz daha önce onlarca yüzlerce kez yazmışız bunları. Siz de bir zahmet bir 5 dakikanızı ayırıp inceleyin cevapları...

Kolay gelsin.
Kilitli