mrb arkadaslar,
siradan erisimli bir dosyayi update ederken yeni bir dosya olusturup sonra asil dosyayi siliyorum ve yeni dosyanin adini eskisiyle degistiriyorum. boylece dosya update olmus oluyo. bunu hepiniz bilirsiniz.
benim sorunum, program ilk calistiginda dosyalar olmadigindan olusturulup kayitlar yaziliyor. ve yukaridaki islemler gerceklesiyor. fakat programi kapatip tekrar acinca deleteFile('eskiDosya.txt'); komutu onceki dosyayi silemiyor. bu neden olabilir?
NOT: dosyalarin Filemode = 2 yaptim ve dosyalarin ozelliklerine baktigimda read-only olarak gorunmuyorlar.
hadi kolay gele...
dosya silinmiyor...
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Merhaba,
1. Dosya Readonly olabilir, bunu kontrol etmişsiniz.
2. Dosya o an kullanımda olabilir. Dosyayı açıp, işlemlerinizi yaptıktan sonra kapattığınızdan emin olun. Text dosyalar için CloseFile(dosya) komutuyla kapatmalısınız.
Sizin program değil, başka bir programda kullanıyor olabilir. Düşük bir ihtimal ama kontrol etmek lazım.
Kolay gelsin.
1. Dosya Readonly olabilir, bunu kontrol etmişsiniz.
2. Dosya o an kullanımda olabilir. Dosyayı açıp, işlemlerinizi yaptıktan sonra kapattığınızdan emin olun. Text dosyalar için CloseFile(dosya) komutuyla kapatmalısınız.
Sizin program değil, başka bir programda kullanıyor olabilir. Düşük bir ihtimal ama kontrol etmek lazım.
Kolay gelsin.