dosya silinmiyor...

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
ssoyut
Üye

dosya silinmiyor...

Mesaj gönderen ssoyut »

mrb arkadaslar,
siradan erisimli bir dosyayi update ederken yeni bir dosya olusturup sonra asil dosyayi siliyorum ve yeni dosyanin adini eskisiyle degistiriyorum. boylece dosya update olmus oluyo. bunu hepiniz bilirsiniz.
benim sorunum, program ilk calistiginda dosyalar olmadigindan olusturulup kayitlar yaziliyor. ve yukaridaki islemler gerceklesiyor. fakat programi kapatip tekrar acinca deleteFile('eskiDosya.txt'); komutu onceki dosyayi silemiyor. bu neden olabilir?
NOT: dosyalarin Filemode = 2 yaptim ve dosyalarin ozelliklerine baktigimda read-only olarak gorunmuyorlar.
hadi kolay gele...
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

1. Dosya Readonly olabilir, bunu kontrol etmişsiniz.

2. Dosya o an kullanımda olabilir. Dosyayı açıp, işlemlerinizi yaptıktan sonra kapattığınızdan emin olun. Text dosyalar için CloseFile(dosya) komutuyla kapatmalısınız.

Sizin program değil, başka bir programda kullanıyor olabilir. Düşük bir ihtimal ama kontrol etmek lazım.

Kolay gelsin.
ssoyut
Üye

Mesaj gönderen ssoyut »

file attributeleri ni kontrol etmek gerekirmi? fileSetAttr komutuyla yeniden ayarlamak gerekirmi? yoksa baska bi sorun gozukmuyor. yani sizin dediklerinizin hicbiri soz konusu diil su anda. ama birturlu olmuyo.
tesekkurler
kolay gele....
Kullanıcı avatarı
gkimirti
Admin

Mesaj gönderen gkimirti »

programda actıgınız bir dosyayı kapatmamıs olabilirsiniz
bu gibi durumlar icin

try
//dosyayı ac ve gerekli islemleri yap
finally
//dosyayı kapa