linkten aktarım
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
linkten aktarım
bilginiz üzere link muhasebe programı vardır.bu program dos ortamında calısıyor;datalarını cur uzantılı dosyalarda tutuyor.bu dosyaların ıcerısındekı dataları bır ara programla excele aktarmak mumkun olabılırmı.bu programı delphi de yapabılırmıyız.yaparsak nasıl yapabılırız.
Merhaba,
o zaman aktarmanız çok zor. Formatını bilirseniz belki.
Ancak o tip programlarda genelde export seçeneği vardır. Mesela biz de eskiden muhasebeciler lks kullanıyorlardı. O .csv olarak (Excel) verileri export edebiliyordu. Öyle bir seçenek varsa, export edip, o dosyadan okuyabilirsiniz.
Kolay gelsin.
o zaman aktarmanız çok zor. Formatını bilirseniz belki.
Ancak o tip programlarda genelde export seçeneği vardır. Mesela biz de eskiden muhasebeciler lks kullanıyorlardı. O .csv olarak (Excel) verileri export edebiliyordu. Öyle bir seçenek varsa, export edip, o dosyadan okuyabilirsiniz.
Kolay gelsin.
Link den aktarımla daha önce uğraşmıştım.
Ama ben Database dosyasından aktarımla uğraşmadım.
Programdan rapor alırsın raporu dosyaya aktarırsın hem attığı alanları bilirsin hemde uzunluklarını tabiki sayılarda text olarak gelir
Not Bu aktarımın tk kötü tarafı raporun çıktısında sabit uzunluklu olarak okumak zorundasın ve raporda aldığın çıktı seçtiğin alanlar değişince değişken yerleri değişiyor
Ama ben Database dosyasından aktarımla uğraşmadım.
Programdan rapor alırsın raporu dosyaya aktarırsın hem attığı alanları bilirsin hemde uzunluklarını tabiki sayılarda text olarak gelir

Not Bu aktarımın tk kötü tarafı raporun çıktısında sabit uzunluklu olarak okumak zorundasın ve raporda aldığın çıktı seçtiğin alanlar değişince değişken yerleri değişiyor

Printere gönderilen raporu ASCII file gönderebilirisniz. Yanlız standar raporlar dışında .txt yapısına uygun bir rapor hazırlayıp bunu çalıştursanız çok rahat edersiniz. Aksi halde, sayfa vası, sayfa sonu, kolonlama ve bir alay problemle uğraşmak durumunda kalabilirsiniz.
Data okuma konusunu Link'e sordunuz mu?
Data okuma konusunu Link'e sordunuz mu?