linkten aktarım

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
mfkayhan
Üye

linkten aktarım

Mesaj gönderen mfkayhan »

bilginiz üzere link muhasebe programı vardır.bu program dos ortamında calısıyor;datalarını cur uzantılı dosyalarda tutuyor.bu dosyaların ıcerısındekı dataları bır ara programla excele aktarmak mumkun olabılırmı.bu programı delphi de yapabılırmıyız.yaparsak nasıl yapabılırız.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

dosyanın içeriği nedir. standart text dosyası ise aktarmak hiç problem değil. uzantısını .txt yapıp içeriğine bir baksana.

Kolay gelsin.
mfkayhan
Üye

BAKTIM ASCII KODLU VERILER VERIYO VE SADECE BELIRLI YERLERDE OKUNABILECEK KARAKTERLER VAR WINHEX PROGRAMI ILEDE BAKTIM BEN FAKAT BISEY ANLAYAMADIM
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

o zaman aktarmanız çok zor. Formatını bilirseniz belki.

Ancak o tip programlarda genelde export seçeneği vardır. Mesela biz de eskiden muhasebeciler lks kullanıyorlardı. O .csv olarak (Excel) verileri export edebiliyordu. Öyle bir seçenek varsa, export edip, o dosyadan okuyabilirsiniz.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
undefined
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen undefined »

Eğer o programa has olmayan bilindik birşeyse internetten dosyanın structure ını gösteren bir makale bulman yüksek ihtimal. Araştırman lazım.
Kolay gelsin...
windofmay
Üye

Mesaj gönderen windofmay »

Link den aktarımla daha önce uğraşmıştım.
Ama ben Database dosyasından aktarımla uğraşmadım.
Programdan rapor alırsın raporu dosyaya aktarırsın hem attığı alanları bilirsin hemde uzunluklarını tabiki sayılarda text olarak gelir :)

Not Bu aktarımın tk kötü tarafı raporun çıktısında sabit uzunluklu olarak okumak zorundasın ve raporda aldığın çıktı seçtiğin alanlar değişince değişken yerleri değişiyor :(
mfkayhan
Üye

bu dataların yazıcıya aktarması da mevcut lpt portunu kontrol yapıp ordan dataları alma gıbı bı sansımız mevcutmu.
Kullanıcı avatarı
safak
Şafak EBESEK
İletişim:

Mesaj gönderen safak »

Printere gönderilen raporu ASCII file gönderebilirisniz. Yanlız standar raporlar dışında .txt yapısına uygun bir rapor hazırlayıp bunu çalıştursanız çok rahat edersiniz. Aksi halde, sayfa vası, sayfa sonu, kolonlama ve bir alay problemle uğraşmak durumunda kalabilirsiniz.

Data okuma konusunu Link'e sordunuz mu?