Bu bölüme soru siftahı benden olsun
Dialectler arasındaki farklılıklar nelerdir. bildiğiniz tüm farklılıkları yazarsanız sevinirim.
numeric kısmını @mrmcop hazıranmış benim için
Dialect1/Dialect3 farkı nedir, hangisini kullanmalıyım?
FireBird için Dialect 3 kullanmalısınız. Interbase 5 ve öncesi için Dialect1 kullanmalısınız. Temel fark Dialect 3'te TimeStamp yanında Date ve Time diye ayrı 2 veritipinin yer almasıdır.
bu linki okudum ama burassı dikkatimi çekmmemişti. birde yarışma ile ilgili sorularımızı yarışma kısmına soracağımızı sanmıştım
tek fark bumu
Firebird ün ana dili dialect 3
Dialect 3 teki generator ler 64 bit integer, bu deger dialect 1de 32-bit
Dialect 3 tekİ aritmetik operasyonlar SQL 92 standartlarına göre düzenlenmiş, Dialect 1 standart olmayan kurallar uyguluyor. Örneğin integer / integer işlemi truncated integer (*) donuyorken bu deger Dialect 1de double precision floating-point number oluyor.
Her iki Dialect de date/time tipi DATE olarak adlandırılıyor ama bunlar farklı. Dialect 1 in DATE i Dialect 3 timestamp ına eşit ve Dialect 3 ün date tipi Dialect1 de desteklenmiyor.
Dialect3 TIME (günün saati) tipini destekliyor bu Dialect 1 de yok.
SQL yazarken tanımlayıcıları birinde çift tırnak kullabiliyorsun diğerinde kullanımıyorsun
Dialect 1 için string i çift tırnak içine alabiliyorsun dialect 3 te bunu yaptınmı hata olur tek tırnak içinealman lazım.
Dialect 3 haliyle Dialect 1 den fazla reserved word a sahip
Bir veritabanının dialect ini öğrenmek için isql de SHOW SQL DIALECt komutunu kulanabilirsiniz.
Moderasyon neder bilmem ama bence dialect 1 ile ugraşmak zaman kaybı
Firebird ün ana dili dialect3 diğeri sanki geriye destek maksatlı orada durur gibime geliyor.
evet FireBird diğer Interbase veritabanlarını da destekliyor. Yani IB 5.0 ile yaptığınız bir veritabanını direk açıp kullanabiliyorsunuz. Adnan abi seminerde detaylı bahsetmişti.
Bence de birincil öncelik değil, ama olması iyi olur tabi...
Normalde DIALECT 3 kullanıyorum ibexpert üzerinden sorgum çalışıyor öte yandan kullandığım Delphi7 programı üzerinden aynı sorgu Time ve Date alanı için Dialect hatası vermeye devam ediyor, ek olarak başka bir ayar mı yapmam gerekiyor,
yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.