tam ekran pencere açtırmak , adres bar+statu bar lı?

Web tabanlı uygulama geliştirme araçları(PHP, ASP vb...) ile ilgili konuları buraya yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
sherlockholmes
Kıdemli Üye

tam ekran pencere açtırmak , adres bar+statu bar lı?

Mesaj gönderen sherlockholmes »

selam arkadaşlar ,

bir linke tıklandığında açılacak sayfanın tam ekran olmasını sağlamaya çalışıyorum

Kod: Tümünü seç

<INPUT type="button" value="New Window!" onClick="window.open('http://www.pageresource.com/jscript/jex5.htm','mywindow','width=400,height=200,toolbar=yes, location=yes,directories=yes,status=yes,menubar=yes,scrollbars=yes,copyhistory=yes, resizable=yes,[b]fullscreen=yes[/b]')"> 
ile deniyorum ama tam ekran açılıyor fakat adresbar , status var , ve diğer pencere bileşenleri görünmüyor? başka nasıl yapabilirim?

iyi günler ...
y = e^x fonksiyonu hangimizi etkilememiştir ki? Küllerinden hayat bulan Zümrüd-ü Anka kuşu gibi, türevi yine kendisidir.
Kullanıcı avatarı
salvation
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen salvation »

Merhaba;

Bildiğim kadarıyla pencere tam ekran olarak açılıyorsa, statusbar ve diğerleri görününr yapılamıyordu.
Kullanıcı avatarı
sherlockholmes
Kıdemli Üye

teşekkürler ...

şöyle bir çözüm deneyeceğim , kullanıcının çözünürlük bilgisini alacağım sayfayı yüklemden önce -800*600 ya da 1024*768 çıkacaktır büyük ihtimalle-sonra yeni pencereyi görüntülerken bu değerlerde açacağım ...

iyi günler ...
y = e^x fonksiyonu hangimizi etkilememiştir ki? Küllerinden hayat bulan Zümrüd-ü Anka kuşu gibi, türevi yine kendisidir.
Kullanıcı avatarı
sherlockholmes
Kıdemli Üye

yapmak istediğim işlem şöyle :

sayfa açılırken , ekranı kapla butonuna tıklanmış gibi maxi olarak açılması , fullscreen olmayacak , yeniden boyutlandırmaya gerek kalmadan , tam ekran halinda açılmasını sağlamaya çalışıyorum?

<a href="#" onClick="moveTo(0,0),resizeTo(screen.width,screen.height)">Aç Bakalım </a>
komutunda inner width kullanılsa bile istenilen amaç gerçekleşmiyor? ne önerirsiniz ?

iyi günler ....
Kullanıcı avatarı
salvation
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen salvation »

Merhaba;

Sanırım şu işini görür:

<a href='#' onClick='window.open("deneme.htm","new",maximize=1,resizable=1);'>Pencereyi Aç</a>
İstersen şu özellikleri de ekleyebilirsin:

toolbar=0,
location=0,
maximize=0,
minimize=0,
directories=0,
status=0,
menubar=0,
scrollbars=1,
resizable=0,
width=100,
height=100,
screenX=20,
screenY=0,
top=0
left=0
Kullanıcı avatarı
sherlockholmes
Kıdemli Üye

bu kodlarla denedim ama istediğim sonuca maalesef ulaşamadım. amacım: linke tıklandığında -ya da sayfaya girildiğinde- sanki ekranı kapla butonuna basılmış gibi , pencerenin kendiliğinden ekranı kaplamış vaziyette açılması ?
Kullanıcı avatarı
sherlockholmes
Kıdemli Üye

arkadaşlar ilginize teşekkür ederim ...

ancak soruna bir çözüm bulmuş değilim çünkü amacım , browserei sanki ekranı kapla düğmesine tıklanmış gibi tam ekran yapmak , bir site adresi yazıp ekranı kapla dedğimizde ne oluyor :

-browser tüm ekranı kaplayacak şekilde boyutlandırılıyor
-borserin boyutlandırma kenarları kayboluyor
-borwserin ekranı kapla düğmesi önceki boyuta dön şekline geliyor

işte bu işlemleri kodla yapmak istiyordum ama sanırım imkansız , bayağıdır arıyorum. sağolsun ilgi gösteren arkadaşlar var ama sanırım imkansız bir durumla karşı karşıyayız ...

her şey mümkün diye düşünürdüm , şimdiye dek ....

iyi günler ...
princeoftides
Üye

Mesaj gönderen princeoftides »

<a href='http://delphiturkiye.com' target="_blank">Pencereyi Aç</a> yazman yeterli
Kullanıcı avatarı
sherlockholmes
Kıdemli Üye

princeoftides yazdı:<a href='http://delphiturkiye.com' target="_blank">Pencereyi Aç</a> yazman yeterli
bu komutla açılan pencerenin tam ekran olma garantisi yok , bir önceki sefer hangi boyutta açılmışsa sadece o boyutta yeni bir pencere açmak için kullandığımız bir komut ...

iyi çalışmalar ...
Kullanıcı avatarı
sherlockholmes
Kıdemli Üye

istenilen işlemin yapılmasını imkansız olduğunu açıkça belirten bir kaynak buldum :

http://www.sbw.org/iemax/