Esnek ödeme sistemi

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Esnek ödeme sistemi

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

yaptığımız program için esnek bir ödeme sistemi lazım. Bazen kampanyalarımız oluyor. Bazıları peşin ödüyor, bazıları vadeli (taksitli) ödüyor. Kredi kartı ile ödeme yapanlar var, banka havalesi var vs. gibi. Yani her türlü ödeme tipi var. Şu ana kadar gerektikçe birşeyler yapıp idare ettik ancak, bu tip ihtimallerin tamamını kaldırabilecek bir yapıya geçmenin zamanı geldi :)

Bu konuda daha önce çalışması olan var mı?

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
calvan
Üye

Mesaj gönderen calvan »

nasıl bir program yazdınız bilmiyorum ama, ben bu tarz işlerde Radio grup ile ödeme tipini alırım.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

teşekkürler,

onları almak problem değil. Benim merak ettiğim daha çok veritabanı tarafı. Mesela bir müşteri 5. kampanyadan üye oldu, k.kartı ile 5 taksitle aldı. Ben bunu da kaydedebilemliyim. Peşin aldı onu da kaydedebilmeliyim. Yarısını peşin, geri kalanın havale yaptı, onu da kaydedebilmeliyim. Bir daha müşteriyi açtığımda da hepsini görebilmeliyim.

Mesela Turkcell'de falan var. Çeşitli tarifeler için, çeşitli hediyeler vs var (bedava konuşma) gibi, çeşitli sabit ücretler var gibi. Hepsini bir yerde tutuyorlardır muhtemelen aynı yapıda saklıyorlardır. Böyle esnek bir sistem.

İyi günler.
Kullanıcı avatarı
calvan
Üye

Mesaj gönderen calvan »

bir form da ödeme tiplerini ve açıklamalarını tanımlattırırım,

asıl formda ödemeleri yazarken grid kullanırım. Edit durumunda sağda buton gösterir tıklandığında açılan formdan ödeme tiplerini seçtiririm.
odeme tipini seçince grid de açıklama alanını doldurum, tutar kısmınada miktarı yazarım.

birden fazla ödeme tipi var ise tek satışta alt alta girdiririm.

dolayısıyla ödemeleri ayrı bir tabloda tutup mesela müşteri kodundan bağlarım.

bilmiyorum işine yarar mı ama ilk bakışta bu tarz bir yöntem aklıma geldi.
hakkus
Üye

Mesaj gönderen hakkus »

merhabalar,
Ödeme türelerini bir database de tutuyorum.
Peşin
Çek
Senet
Emc // firmaya özel bir ödeme türü emanet mal çeki
Pos
Taksit
vs..
Bunlardan Çek, Senet, Kampanya, veya taksit seçilince ilişkili başka bir tabloda yeni kayıt oluşuyor. Buraya ödeme veya vade tarihleri, taksit tutarları vs kaydediliyor.
Saygıyla
saygılar
Kullanıcı avatarı
lazio
Moderator

Mesaj gönderen lazio »

merhaba,
anladığım kadarıyla kampanyaya katılsada katılmasada bahsettiğiniz ödeme seçeneklerinden yaralanabiliyor. belki şöyle olabilir;
kampanya diye bir tablo tanımlanır. her yeni kampanya buraya girilir.
bir de müşteri tablosu, burada ne aldığı, ödeme tipi(peşin, taksit) ödeme sayısı(buraya yazılan adetteki kadar yeni kayıt atılacak ilişkili tabloya mesela m_odeme tablosu) ilgili musteri nakit ödediyse ödeme sayısı birdir.
odeme tablosunda ödeme tarihi, tutar, ödeme türü olabilir.
işte buradaki ödeme türüde çek mi, senet mi, kredi katı mı, yoksa nakit mi olduğu girilmeli.. ne gibi sorunlarla karşılaşıldığını bilemediğim için bu bir çözüm olabilir gibi gözüküyor. kolay gelsin.
DeveloperToolKit

..::|YeşilMavi|::..
Kullanıcı avatarı
aydin038
Üye

Mesaj gönderen aydin038 »

herkese selam..

ben bir taksitlendirme sistemi oluşturuyorum.. bilginiz varmi VEGA isimli bir paket programin taksit modulu fena degil onu ornek alarak yola ciktim.

bu programin demosuna bir goz atin adamlar yememis icmemis gercekten hos bir odeme programi yazmis.

izahat kısmı

1 - Satış
2 - Fatura
3 - Ödeme
4 - Iade
5 - dEkont
6 - siPariş
7 - Visa
8 - Devir

ayrica ayni modülde cagrilan bir menu de de ;
1-ÇEK ALMA
2-VİSA ALMA
3-SENET ALMA
4-SENET BASMA
5-POSTA-ÇEKİ ALMA
6-POSTA-ÇEKİ BASMA

bu islemleri taksit modülünde birlestirmisler..

saygilar.....