localhostta dosyaları göremiyorum

Web tabanlı uygulama geliştirme araçları(PHP, ASP vb...) ile ilgili konuları buraya yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
pentiumkivanc
Üye
İletişim:

localhostta dosyaları göremiyorum

Mesaj gönderen pentiumkivanc »

Arkadaşlar merhaba;
ASP de FSO kullanarak localhostumdaki dosyaları görmek istiyorum ancak yazdığım scripti çalıştırınca sunucu öylece kalakalıyor.

Aynı scripti webserver a upload ettiğimde normal çalışıyor.

İlk başta aklıma izinlerle ilgili olabileceği geldi ancak bu izinlerin tam olarak nereden değiştirileceğini bilmiyorum. Acaba bu sorun daha önce hiç başınıza geldi mi?

Sunucum iis 5; işletim sist. win2000
Kullanıcı avatarı
sherlockholmes
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen sherlockholmes »

dha önce hiç karşılaşmadım ama dosyaların listesini görmek için ilgili klasöre göz at izni vermelisin sanırım , bunu için klasöre sağ tıkla ,özellikler /web paylaşımı /bu klasörü paylaştır/klasör izinlerindeki resimde görünen dizine göz atma seçeneğine bir check atarak dene istersen

Resim
y = e^x fonksiyonu hangimizi etkilememiştir ki? Küllerinden hayat bulan Zümrüd-ü Anka kuşu gibi, türevi yine kendisidir.
Kullanıcı avatarı
pentiumkivanc
Üye
İletişim:

yaptım ama hala aynı
Kullanıcı avatarı
sherlockholmes
Kıdemli Üye

valla hocam , xp sp2 'de denedim az evvel , bu seçeneği aktif hale getirince dosyaları listeledi... iis'yi yeniden kurmayı dene , daha önceden bu işlemi yapabiliyor muydun?
y = e^x fonksiyonu hangimizi etkilememiştir ki? Küllerinden hayat bulan Zümrüd-ü Anka kuşu gibi, türevi yine kendisidir.
Kullanıcı avatarı
pentiumkivanc
Üye
İletişim:

daha önce den yapmıyordu ama önemsemedim malesef bugün önemsemem gerekiyor. :lol: Dediğini bi deneyeyim sonucu buraya yazarım.
Kullanıcı avatarı
sherlockholmes
Kıdemli Üye

bir de script ile yazdığım dosyaları görme istiyorum demişsin , ben sorunu şu şekilde anladım browser'e http://localhost/klasör-ismi yazınca dosyalar görünsün istiyorsun sandım? doğru anlamış mıyım?

bir script ile yapmaya çalışıyorsan , scripti yazabilir misin?
Kullanıcı avatarı
pentiumkivanc
Üye
İletişim:

hayır. benim derdim FSO da. mesela aşağıdaki gibi bir sayfa var ismi a.asp

Kod: Tümünü seç

<%
Set fso = CreateObject("Scripting.FileSystemObject") 
response.write "işlem tamam"
set fso=nothing
%>
bu a.asp yi taryıcımda çalıştırınca öylece kalıyor. sürekli bekliyor. iis kitleniyor. Bende servisi durdurmaya çalışıyorum. onu da yapamıyor. resetliyorum mecburen.
Kullanıcı avatarı
pentiumkivanc
Üye
İletişim:

sorun halan devam ediyor.
Kullanıcı avatarı
pentiumkivanc
Üye
İletişim:

Sorunu çözdüm. Nortondaki script blocking i kapattım. Artık FSO çalışıyor.