Sali gunu delphi forumuna sql le ilgili bir soru sordum.gelen bir uyari uzerine bu foruma soruyu atiyorum.sorunu 2 gundur ugrasmama ragmen de cozemedim.
kod su sekilde:
SELECT Malzeme.Malzeme_Cinsi, SUM( Stok.Miktar * Stok.Girdi_Cikti )
FROM "Malzeme.db" Malzeme,stok
where Malzeme.Kodu=Stok.Malzeme and SUM( Stok.Miktar * Stok.Girdi_Cikti)
<(select malzeme.kritik_stok_miktari from malzeme)
GROUP BY Malzeme.Malzeme_Cinsi
Capability not supported seklinde bir hata veriyor.yapmak istedigim sey; her urunun bir kritik stok miktari var ve her urun icin bu kritik stok miktari farkli.iki tablom var.malzeme ve stok.malzeme tablosunda urunlerin adi ve kritik stok miktarlari var.stok tablosunda da bu urunlerin girdi cikti miktarlari var.sql de stok tablosundaki urunlerin toplamini aldirip, bunu o urunun malzeme tablosundaki kritik stok miktarinin altinda olan urunleri miktariyla beraber listeletmek istiyorum.Ama yapamiyorum.Sali gunu arkadaslarin gonderdigi kodlarin mantigina gore kodu en dogru olabilecek sekilde yukardaki gibi yazdim ama capability not supported diye bir hata mesaji aliyorum.
simdiden tesekkur ederim.
group by sorunu
merhaba ,
anladığım kadarıyla paradox kullanıyorsunuz, ne yazıkki paradox alt sorguları desteklemez.
gözlemlediğim kadarıyla sorgunuzda herhangi bir syntax hatası görünmüyor mesela firebird de çalışacak gibi duruyor.
anladığım kadarıyla paradox kullanıyorsunuz, ne yazıkki paradox alt sorguları desteklemez.
gözlemlediğim kadarıyla sorgunuzda herhangi bir syntax hatası görünmüyor mesela firebird de çalışacak gibi duruyor.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr
-
- Kıdemli Üye