group by sorunu

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
beyaz_01
Üye
İletişim:

group by sorunu

Mesaj gönderen beyaz_01 »

Sali gunu delphi forumuna sql le ilgili bir soru sordum.gelen bir uyari uzerine bu foruma soruyu atiyorum.sorunu 2 gundur ugrasmama ragmen de cozemedim.
kod su sekilde:
SELECT Malzeme.Malzeme_Cinsi, SUM( Stok.Miktar * Stok.Girdi_Cikti )
FROM "Malzeme.db" Malzeme,stok
where Malzeme.Kodu=Stok.Malzeme and SUM( Stok.Miktar * Stok.Girdi_Cikti)
<(select malzeme.kritik_stok_miktari from malzeme)
GROUP BY Malzeme.Malzeme_Cinsi

Capability not supported seklinde bir hata veriyor.yapmak istedigim sey; her urunun bir kritik stok miktari var ve her urun icin bu kritik stok miktari farkli.iki tablom var.malzeme ve stok.malzeme tablosunda urunlerin adi ve kritik stok miktarlari var.stok tablosunda da bu urunlerin girdi cikti miktarlari var.sql de stok tablosundaki urunlerin toplamini aldirip, bunu o urunun malzeme tablosundaki kritik stok miktarinin altinda olan urunleri miktariyla beraber listeletmek istiyorum.Ama yapamiyorum.Sali gunu arkadaslarin gonderdigi kodlarin mantigina gore kodu en dogru olabilecek sekilde yukardaki gibi yazdim ama capability not supported diye bir hata mesaji aliyorum.
simdiden tesekkur ederim.
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen vkamadan »

merhaba ,
anladığım kadarıyla paradox kullanıyorsunuz, ne yazıkki paradox alt sorguları desteklemez.
gözlemlediğim kadarıyla sorgunuzda herhangi bir syntax hatası görünmüyor mesela firebird de çalışacak gibi duruyor.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
Kullanıcı avatarı
beyaz_01
Üye
İletişim:

Paradox kullaniyorum.Bilgi icin cok tesekkurler.
Kullanıcı avatarı
beyaz_01
Üye
İletişim:

Peki, acces alt sorgulari destekliyormu?
Ali Erdoğan
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen Ali Erdoğan »

Evet access de alt sorguları kullanabilirsiniz...
Kullanıcı avatarı
beyaz_01
Üye
İletişim:

veri tabanı olarak acces kullanıyorum.Şimdi arkadaşlar programı baştan sona kadar yeniden yaptın yine ayni yere geldim.Yine alt sorguları yapmıyor.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

beyaz_01 yazdı:veri tabanı olarak acces kullanıyorum.Şimdi arkadaşlar programı baştan sona kadar yeniden yaptın yine ayni yere geldim.Yine alt sorguları yapmıyor.
al birini vur ötekine, Firebird kullan ;)