Merhaba...
- Ay sonu yaklaşıyor. Proje belirleme anı yaklaşıyor.
- Proje önerileri, başlangıçta tahmin ettiğimden hızlı geliyordu ama sonra yerini yavaşlayan bir tempoya bıraktı. Bu durumun yarışma ruhuna olumsuz etkisi olmamasını diliyoruz.
- Başlık uzadıkça, inceleyen ve/veya katılmayı düşünen üyelerimiz için okumak; öneride bulunmak isteyen üyelerimiz için de daha önce önerilmiş olanları değerlendirmek, zorlaşıyor.
- Sadece bu -
tabiri yanlış olmasın- karışıklık şeklinde değerlendirdiğim durumu toparlamak ve bir index oluşturmak adına durum değerlendirmesi yapmak istedim...
- Aşağıdaki öneriler ve yorumları yine bu başlık altında geçmiş cevaplara bakarak inceleyebilirsiniz.
Öneriler yazdı:- Basit bir girdi çıktı, kasa defteri alacak borç takibi
- Chat programı. P2P olabilir.
- Cluster yapısı ile belirli bir problemi çoklu bilgisayar ortamında çözebilen bir bileşen.
- Delphi için bir garbage collection sınıfı.
- Delphi ile yazılmış bir exe packer.
- Delphi Turkiye kod bankası
- Firebird için bir Veritabanı Tasarım Aracı
- Firebird RDBMS için bir görsel yönetim aracı.
- Forum içindeki tüm olayları takip eden bir program olabilir.
- Gelişmiş bir Sanal operator programı da yazılabilir,
- ibexpert tarzı bir veri tabanı yöneticisi'
- Kalamoza defteri
- Koruma Sistemleri üzerine proje
- Kullanicinin programda kullanilan formlari, kendinin tasarlayacagi tarzda bir proje
- Masaüstü uygulaması (dosya şifreleme, telesekreter, rehber vs. vs)
- MSN messenger tarzı bir haberleşme programı.
- N-tier uygulama örneği.
- Okey oyunu, Network tede çalışabilen, 1-4 kişi oynanabilen
- Raporlama aracı geliyor.
- RDBSM, ve n-Tier uygulama geliştirmek
- Ses tanıma
- Sesi yazıya çevirme
- Sistem bekçisi
- Uygulamaların kopya koruması ihtiyacını karşılamak için bir bileşen.
- Yalın Üretim veya Sonlu Kapasite Planlama ile ilgili bir yazılım
- Yazıyı sese çevirme.
- Gördüğünüz gibi, proje önerisi şeklinde değiller... Sadece proje tipi ve içeriği şeklinde olmuşlar... Tabi bunun kusurunu kendimde arıyorum, yeterince açık ifade edemediğimi görüyorum...
- Size beklediğim tarzda bir proje örneği sunayım...
Proje Öneri Örneği adına @mrmcop yazdı:Proje
- DelphiTürkiye Kodbank Projesi
Kullanım Alanı
- Delphi Programlama dili kullanan yazılım geliştiricilerin kullanacağı bir projedir. Projelerinde kullandıkları ve/veya ihtiyaç duyacaklarını değerlendirdikleri bilgi ve kod parçalarının, belirlenen kriterlerle göre gruplanarak bir veritabanında saklanması sağlanır. Daha sonra bu veriler ile ilgili arama yapılması, yazdırılması ve birikimlerin paylaşılması sağlanır.
Teknik / İçerik
1. Web Server üzerinde bir veritabanı bulunacaktır.
2. Bu veritabanına yazma yetkisi Admin yetkisindekilere haiz olacaktır.
3. Veritabanından sadece DelphiTürkiye üyeleri, sahip oldukları hesaplarıyla yararlanabilecektir.
4. Client (istemci) tarafında bulunması gereken özellikler:
. a. Server (sunucu) tarafında güncel kod var mı kontrolü yapabilmeli.
. b. Güncel kod varsa serverden download ederek offline veritabanının güncellenmesinin sağlamalı.
. c. Offline veritabanında, kod başlığı veya içeriğinde sorgu yapabilmeli ve uygun başlıkları filtreleyebilmeli.
. d. Başlık detayı içerisinde de arama yapabilmeli, bulunan elemanların koyu renkli gösterilmesinin sağlanmalı.
. e. İstenen başlığı yazıcıdan çıktı halinde verebilmeli.
. f. Offline veritabanına kayıt ekleme / silme imkanı olmalı.
Veritabanı
- Özel olarak FireBird veya standalone (hizmet ünitesi kurulum gerektirmeyen) bir veritabanı tercih edilecektir. Örneğin MSAccess kullanılabilir ama BDE tablolar kullanılmayacaktır.
Eğitici Yönü
- Internet ile ilişkili proje geliştirme hakkında tecrübe azlığı, buna ek, son zamanlarda bu konuda sorulan sorular arttığı değerlendirildiğinde, bu konuda örnek teşkil edecek bir uygulama olacaktır.
Referans olabilecekler
- DelphiTürkiye forum, Google ile yapılacak aramada Kod Bankası anahtarı ile kolaylıkla bulunabilecek uygulamalar.
- Yeni önerilerinizi bekliyoruz.