veri aktarma

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
akilic25
Üye

veri aktarma

Mesaj gönderen akilic25 »

arkadaş bir kereye mahsus mdb de yapılan tablolardaki verileri gdb yapılan aynı isimli tablolara nasıl aktara bilirim kolay yolu varmı teşekkürler
yardım almak için yardım etmek gerekir
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Delphi ile beraber gelen Data Pump uygulaması ile yapabilirsin.
akilic25
Üye

teşekkür

üstadım denedim ama pasword istiyor ben bde yi pek sevemediğim için kullanmıyorum paswor işini nasıl çözecem teşekkürler
Talat Doğan
Üye
İletişim:

Interbase DataPump

Mesaj gönderen Talat Doğan »

Merhaba,

CleverComponents'in ücretsiz dağıttığı bir yazılım olan Interbase DataPump'ı denemeni öneriyorum.

Talat Doğan
akilic25
Üye

sağol

o sadece gdb ve fdb olan vt leri aktarıyo denedim kabul etmiyor anlaşılan oturup kod yazmak engüzeli herkeze teşekkürler arkadaşlar sağolun
Talat Doğan
Üye
İletişim:

Interbase DataPump

Mesaj gönderen Talat Doğan »

Tabii ki kod yazabilirsin. Ama Interbase DataPump Acces'ten veri taşımıyor dememelisin.

Talat Doğan

INTERBASE DATAPUMP v 3.4 (4 November 2002) Release
Interbase DataPump allows you to pump data and migrate from any ADO/BDE/ODBC sources (such as dBase, Paradox, Access, MSSQL, Sybase, Oracle, DB2 etc) and native Interbase/Firebird databases into Interbase/Firebird databases easy, fast and painless with total control over the whole process.
You can generate SQL script to create Interbase/Firebird database based on your ADO/BDE/ODBC source. This tool will help you to migrate from Interbase 5.xx and older Interbase databases to the new Interbase 6.x/Firebird format. Easily can be used for generic update/replication.
A "must have" utility for all Interbase/Firebird developers and administrators!
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

İş büyüttüğün kadar zor değil :wink: BDEADMIN ile her iki veri tabanı için de birer alias oluşturacaksın. Access için sanırım MSACCESS seçmen gerekiyor. ODBC üzerinden bağlanman gerekiyorsa odbc ayarlarını yapman gerekiyor. Sonra InterBase için de bir alias oluştur. Alias ları oluşturduktan sonra şifrelerini girip (interbase için; SYSDBA / masterkey, access için; admin / boş veya sa / boş, yada kendi verdiğin kullanıcı adı ve şifre her ne ise) connect olup olamadıklarını kontrol et. Daha Sonra bahsı geçtiği gibi DataPump ile aktar..

Kolay gelsin.
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
Kullanıcı avatarı
otherside
Üye

Mesaj gönderen otherside »

rsimsek hocamın dedigi de olurda mdb dedigine gore aklıma sql server ve access geliyo access degilse sql server da dts ler data transfer service di galiba burdan cok basit sekilde yapabilirsin