online work
Eğer içerde internet bağlantını bi makine ile verip database olduğu server içerdeyse bunun için yönlendirici bir program yapman lazım heralde muhtemelen yoksa kesinlikle adsl veya netin bağlı olduğu makineye static ip nin alınması lazım....Ben linuxle yapıyorum ama sizi bilmiyorum linuxle örneğin x ip sine gelen verileri yönlendiriyorum içerdeki makineye içerdeki makinedede farklı bi application var serversocket lede bunu dinliyorum gelen verileri ona göre database erişim sağıyorum...Bilmiyorum ne kadar sağlıklı değil ama şu an için bir problemim yok benim..
konu sadece kaydı yapmak ve aramak değil. TCP/IP de paket mantığı var, gönderdiğin row packet i aşarsa ? ve devamı gelmez takıırsa ?? elektrik kesilirse, makina resetlenirse vs vs. bu gibi durumlarda paradox un çok çabuk göçtüğü söylenir.Açık konuşayım paradoxla bitane table deneme dahi yapmış değilim. Tüm programcılık hayatım boyuncaki bakınız Delphi 1 çıkış tarihi
Yani paradox un göçmediğini bu güne kadar 1 kişi iddia etmişti, ama ben görmedim 
bu db nin çakılma durumunun 12. ayda olduğunu düşünürsen. okada bilgiyi düzenlemen nekadar zamanını alır, ayrıca yapmayı düşündüğün sistemin senkronuda var birde.
Paradox basit, local ve çok fazla kayıt olmayacak sistemlerde kullanılabilinir belki, ama ben bu durumlarda dahi kullanmam
Kolay gele

bu db nin çakılma durumunun 12. ayda olduğunu düşünürsen. okada bilgiyi düzenlemen nekadar zamanını alır, ayrıca yapmayı düşündüğün sistemin senkronuda var birde.
Paradox basit, local ve çok fazla kayıt olmayacak sistemlerde kullanılabilinir belki, ama ben bu durumlarda dahi kullanmam

Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
FreeMan 35.5
??
arkadaşlar bi sorum daha var bu konuyla yakın alakalı olduğundan yeni başlık açmaya gerek duymadım..
anladığınız üzere birbiriyle online iletişim kuracak (daha doğrusu kurmaya çalşıacak
) bi uygulama üzerinde çalışıyorum.
programda programı kullanan ve o an online olan kişileri listeleyebilirmiyim. yani onların weritabanına ulaşabilirmiyim. tabi burda programı kullanan kişilerin ip leri önceden girilmiyor.
bu şekilde online olarak programın çalıştığı pc leri listelemenin bi yolu warmı??
anladığınız üzere birbiriyle online iletişim kuracak (daha doğrusu kurmaya çalşıacak

programda programı kullanan ve o an online olan kişileri listeleyebilirmiyim. yani onların weritabanına ulaşabilirmiyim. tabi burda programı kullanan kişilerin ip leri önceden girilmiyor.
bu şekilde online olarak programın çalıştığı pc leri listelemenin bi yolu warmı??
bunu db ile yapabilirsin am abu kullandığın databasele doğru orantılı mesela miki SQL ile yapabiliyorsun, ama paradoxla olmuyor(diye biliyorum.) Server IP mecburen sabit olmak zorunda. Dışarıdan gelenler kendi IP lerini bilir, server a bağladığında 1 table bunu yazarlar, disconnect olduklarında bu kaydı siler yada bitti derler, burda bağlantı anormal şekilde kesilirse diye bir kotrol yapılması gerekir. mikisoft mesela genelde bunu 3dk bir yapıyor diye biliyorum. Şu ağ komşuları kısmında. onun gibi bir süre içinde bağlı görünenlere ping atılır. ID kontrolü yapılabilinir. Ama bunun en kolay ve basit yolu db ile yapmak
kolay gele
kolay gele
FreeMan 35.5
FreeMan 35.5
??
ok hocam teşekkür edrim ama benim sormak istediğim bu değildi.
burda server filan yok. herkes evinde veya işyerinde bu programı kullanıyorlar. ve birbirlerinin veritabanından faydalanmak istiyorlar.
mesela bir kullanıcı bir ürün arıyor. diğer bir kullanın satılık ürünler veritabanında o ürün war. belki de başka kullanıcıların veritabanlarındada var. alıcı kullanıcı o an online olan ve o programı kullanan kişilerin listesini görmek isteyecek. yani burda makinalardan birisi server diğerleri şube değil. hepsi birbirinden bağımsız.
bunu webde ortak bi weritabanıyla yapabilirmiyiz.??
sen şimdi paradoxla olmaz dersin hocam:)
yapılabilirse nasıl??
kolay gelsin...
burda server filan yok. herkes evinde veya işyerinde bu programı kullanıyorlar. ve birbirlerinin veritabanından faydalanmak istiyorlar.
mesela bir kullanıcı bir ürün arıyor. diğer bir kullanın satılık ürünler veritabanında o ürün war. belki de başka kullanıcıların veritabanlarındada var. alıcı kullanıcı o an online olan ve o programı kullanan kişilerin listesini görmek isteyecek. yani burda makinalardan birisi server diğerleri şube değil. hepsi birbirinden bağımsız.
bunu webde ortak bi weritabanıyla yapabilirmiyiz.??
sen şimdi paradoxla olmaz dersin hocam:)
yapılabilirse nasıl??
kolay gelsin...
yukarıda yazdımya işte
bir tane server yapıcaksın bu webte olur yada bu makinalardan biri olur. ama her halukarda birisi herzaman açık olmak zorunda. web herzaman açıktır tabiki
server lafının anlamı biyerdede herzaman ulaşabileceğin herkezin kullanabileceği ortak yer anlamınada gelebilir.
kolay gele

kolay gele
FreeMan 35.5
FreeMan 35.5