online work

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
interboy
Üye

online work

Mesaj gönderen interboy »

arkadaşlar çalıştığım projede çok şubeli firmalar için bölümler war.
aynı şirketin farklı şubeleri bu programı kullanırken her şubenin ayrı veritabanının olmasını istemiyorum. bütün şubeler kayıtlarını merkez şubenin veritabanına girmeli. uzaktaki veritabanıyla nasıl bağlantı kurulacağını bilmiyorum.bu konuda yardım edermisiniz?? sadece ip leri bilmek yeterlimi? yeterliyse nasıl bağlanacağım??
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Kullandığın veritabanı nedir? Hangi tür network kullanıyorsun, dial-up modem, adsl, w-lan ????

ayrıca remote diye :ara aratırsan işine yarıyacak mesajlar bulabilirsin :wink:
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
Kullanıcı avatarı
interboy
Üye

?? :-(

hocam arattım ama genelde firebird üzerine mesajlar war. pek anlamadım :-(.
ben paradox kullanıyorum. birbirine bağlı olarak çalışcak bilgisayarlar büyük ihtimalle adsl üzerinden bağlanacaklar. böyle bir bağlantı nasıl hazırlanır hangi comp.lar kullanılır??yardım ederseniz sewinirim..
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Öncelikle paradoks her zaman söylediğimiz gibi iyi bir seçim değil! Bundan 5-6 sene önce olsaydı mecburen gerekli tedbirleri alarak kayıt sayısına ve hareketine göre paradoks diyebilirdim. Şu an çok iyi bir alternatif var: FireBird. Ayrıca her bir şubenin veritabanını ayrı ayrı yapmaktansa kayıtların başına koyacağın bir şube kodu ile şube bazında kayıt girişi yapabilirsin. Tek bir veri tabanı olunca da sorgularda kolaylık sağlar, elli dereden su getirmemiş olursun :wink: Yine de son olarak bu kararı verirken kayıt sayısına/hareket yoğunluğuna, server olarak kullanılacak makinanın kapasitesi de göz önünde bulundurulmalı.

İllede paradoks diyorsan ana makinede bir data klasörü açıp içine tablolarını atacaksın. Daha sonra bu klasöre full paylaşım verip diğer pc ler için;

\\192.168.0.1\data şeklinde tablolarına ulaşabileceksin.

Ayrıca PrivateDir diye aratırsan yardımcı olacak mesajları bulabilirsin..
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
Kullanıcı avatarı
interboy
Üye

:)

yani hocam merkez bilgisayarda. veritabanınına full paylaşım weripdiğer makinalarda onlara ulaşmak için
\\192.168.0.1\data şeklinde tablename ye mi yazıcam?
peki bu data klasörünü nerede açacam c:/ de mi?
ASE
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ASE »

Data klasörünü istedeğin yerde açabilirsin önemli değil. Önemli olan ana makinanın internetteki ip adresini bilmen. Firewall arkasındaysa gerekli portları açman. Sonrada dosya yolunu tam olarak yazman.
Kolay Gelsin
Allah'ım!...
Yol boyunca bırakma elimi...
Düşerim sonra...

ASE YAZILIM
Kullanıcı avatarı
interboy
Üye

ok

peki hocam teşekkür ederim. galiba anladım.
table nameye
\\192.168.0.1\c:\belgelerim\data\table.db şeklinde yazmalıyım
teşekkür ederim
ASE
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ASE »

Aynen öyle ama bi kez daha hatırlatayım ordaki ip adresi yerel ağ adresi. Recep abi örnek olarak göndermiş. ipconfig komutuyla aldığınız ip adresede yerel ip adresidir. Bunu telekom yada bunu benzer sitelerden alacağınız ip adresiyle yapmalaısınız.

http://www.whatismyip.com

gibi bişeyde galiba....
Allah'ım!...
Yol boyunca bırakma elimi...
Düşerim sonra...

ASE YAZILIM
Kullanıcı avatarı
interboy
Üye

eywallah

ok hocam teşekkür ederim. bunun için telekomdan static ip alıcam. kolay gelsin
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Mesaj gönderen freeman35 »

sana tavsiyem bu iş için kesinlikle paradox tan vazgeç. Herzaman söylediğim gibi Paradox = karmaşa :lol: sözlük anlamı bu. Internet ortamında mutlaka kesiklikler olacaktır, ve paradox un dağılma özelliiği %99 un üzerinde bir ihtimaldir. Başın çok ağrırı yani.
Miki SQL kullanabilirsin, bunun replication özelliği var. Ayrıca Firebird de kullanabilirsin. Bunun içinde ayrıca replication tool lar var. IBObjects içinde bir replication tool vardı.

Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Kullanıcı avatarı
interboy
Üye

ok

hocam ben istemezmiyim firebird veya o dediklerinden birini kullanmayı..
ama ne yaparsın bilmiyorum onları. ben yeni öğreniyorum delphiyi. okulunu da okumadım. kitaplardan öğreniyorum. kitaplarda hep paradox kullanmış. benimde kolayıma geldi paradox,yani bindik bi alamete gediyoz kıyamete:)... ama ilerde öğrenirim belki.
teşekkür ederim..
kolay gele..
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Bizler öenerilerde bulunuyoruz zaten :) tavsiyem ilk durakta ve tez elden in o alametten :D

bende okulunu okumadım bende kitaplardan öğrendim, hatta ben lise terkkim ki (İzmir Atatürk Lisesi) sadece Lise 1 i okudum sayarım hatta gittim desem daha doğru olur. :P:D
bende kitaplardan öğrendim. Ve bugüne kadar öğrendiklerimi hep kendi başıma öğrenmek zorunda kaldım. forumda defalarcada yazdım, sadece InterBase file create etmeyi öğrenmek için kendini beğenmiş bir ŞEY in peşinde tam 1 hafta dolaştım. ve sadece 1 kez göstrerdi vce abartısız 30sn sürdü birdahada göstermedi. Sizin elinizde şuan Türkiye'nin zaten bir numarasıyız ve muhtemelende dünyadaki en iyi arşiv ve yardımlaşma grubu var. O yüzden gözünüzü hiçbirşey korkutmasın ve hiç bir şeyi ötelemeyin.

Dün arkadaşla konuşuyorduk, Ben mesleğimi çok seviyorum, ve sırf sevmeme sebep olan şey, hergün öğrenecek birşeyler karşıma çıkıyor. hele bide şöyle zorladımı uykumuda kaçırdımı valla dünyada bunun çözümünü bulmaktan daha büyük zevk yoktur dersem yalan olur :P

Kolay gele
FreeMan 35.5

Kullanıcı avatarı
interboy
Üye

şkşk

abi ne konuştun be.
insanın okulu terkedesi geliyo walla :lol:
:?:
alkış
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Aman haa
Siz genede okuyup etiketinizi alın.
Erkin koray ve ben tekiz zaten :P:D
FreeMan 35.5

Kullanıcı avatarı
interboy
Üye

:D