Delphi5 ve MS SQL de yazdığım Programda Refresh sorunu yaşıyorum
konuyu şöyle anlatayım programda yaptığım bir işlem diğer databaseleri
etkiliyo ama etkilenen tablerı o anda göremiyorum programı kapatıp açığımda görüyorum refresh yaptığım halde. Şöyle bir çözüm buldum işlem gerçekleştikten sonra tablerı close ,open yapıyorum ve o anda görebiliyorum fakat 10000 lerce kaydım var close,open yapınca program çok yavaşlıyor ne yapabilirim
Not:Kullandığım Delphi nesneleri Ado Table ve MS SQL server a bağlanmak için ADO Connection
Kayıt işlemlerine başlamadan önce TDatabase nesnesinin StartTransaction eventını başlat işlemleri try except bloğunda yaz. Eğer işlem başarılıysa commit et değilse except bloğunda rollback yap
ben ado table ve adoconnection kullanıyorum tdatabase nesnesini kullanmadım bir de delphi ve mssql in en uygun kullanım şekli nedir
benim kullandıığım ado table ado connection vede clientların ms sql server bağlanmaı için odbc
Delphi de refresh sorunu table veya datasetle ilgili değildir. Refresh sorunu veri bilinçli nesnelerden kaynaklanmaktadır. Kullanndığın grid DBedit gibi nesneleride ttable veya dataset nesneleri ile birlikte refresh etmelisin.
DbGrid1.Refresh;
DbEdit1.Refresh; gibi...