Refresh

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
cunsey
Üye

Refresh

Mesaj gönderen cunsey »

Merhaba Arkadaşlar

Delphi5 ve MS SQL de yazdığım Programda Refresh sorunu yaşıyorum
konuyu şöyle anlatayım programda yaptığım bir işlem diğer databaseleri
etkiliyo ama etkilenen tablerı o anda göremiyorum programı kapatıp açığımda görüyorum refresh yaptığım halde. Şöyle bir çözüm buldum işlem gerçekleştikten sonra tablerı close ,open yapıyorum ve o anda görebiliyorum fakat 10000 lerce kaydım var close,open yapınca program çok yavaşlıyor ne yapabilirim

Not:Kullandığım Delphi nesneleri Ado Table ve MS SQL server a bağlanmak için ADO Connection
kuranokurum
Üye

Mesaj gönderen kuranokurum »

Transaction kullanmayı denedin mi?
Kullanıcı avatarı
husonet
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen husonet »

Refresh etmek istediğin tablonun dataseti ile işlem yap otomatik olarak güncellenecektir.
cunsey
Üye

Mesaj gönderen cunsey »

Transaction konusunda bilgim yok nasıl yapıcam
kuranokurum
Üye

Mesaj gönderen kuranokurum »

Kayıt işlemlerine başlamadan önce TDatabase nesnesinin StartTransaction eventını başlat işlemleri try except bloğunda yaz. Eğer işlem başarılıysa commit et değilse except bloğunda rollback yap
cunsey
Üye

Mesaj gönderen cunsey »

ben ado table ve adoconnection kullanıyorum tdatabase nesnesini kullanmadım bir de delphi ve mssql in en uygun kullanım şekli nedir
benim kullandıığım ado table ado connection vede clientların ms sql server bağlanmaı için odbc

yardımların için teşekkürler.
sair
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen sair »

Delphi de refresh sorunu table veya datasetle ilgili değildir. Refresh sorunu veri bilinçli nesnelerden kaynaklanmaktadır. Kullanndığın grid DBedit gibi nesneleride ttable veya dataset nesneleri ile birlikte refresh etmelisin.
DbGrid1.Refresh;
DbEdit1.Refresh; gibi...

Sevgiler.........