Programcıya ingilizce şart mıdır?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.

Anket 28 Şub 2005 12:49 tarihinde bitecek

Mutlaka gerekli
30
39%
Gerekli
26
34%
Olsa iyi olur
16
21%
Gerek yok
2
3%
Hiç gerek yok
1
1%
Kararsız kaldım
1
1%

Toplam oy: 76

Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

bu ankette İngilizce mevzuunu soruyoruz. Birçok bilgi kaynağı ingilizce olduğu için şart diyenler var. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Kolay gelsin.
En son mussimsek tarafından 23 Şub 2005 04:57 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
fahrettin
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen fahrettin »

Bence iyi bir programci araştırabiliyor olabilmesi için yazılı literatürü takip edebilecek kadar ingilizce bilmesi mutlaka gerekir....
* http://www.fahrettin.org Manzara Fotoğraflarım... :)
* http://delphiturkiye.gunduz.info Seminerler... ;)
* http://www.hakmar.com.tr Kalite bir haktır... 8)
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

kendi dilimizde derleyiciler yazana kadar elimiz mahküm gerekli :?
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
Kullanıcı avatarı
Fatih!
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Fatih! »

kesinlikle çünkü kaynakların bir çoğu ingilizce
Kullanıcı avatarı
mege
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mege »

genelde türkçe sitelerden kaynak kullanmamaya çalışıyorum çünkü ya çook yanlış çeviriler veya bilgilerle dolu (bkz: [url=htpp://www.programlama.com]xxx[/url]) yada çoook taraflı (bkz: [url=htpp://www.delphiturk.com]zzz[/url])
bu yüzden orjinal kaynakları tercih ediyorum, msnd, borland news, veya ne ise onla ilgili resmi siteyi.

yani sonuç olarak teknik literatürü takip edecek seviyede bi ingiilzce olmassa olmaz, hatta birazcıkta iyi olsa iyi.. :)
.-.-.-.-.-.-.-. ^_^
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

İngilizce bilmeden bu işte ilerlenemez. Türkçeye kötü bir şekilde çevirilen ve içerik yoksunu kitaplara mahkum olmak demektir bu.
Kullanıcı avatarı
sherlockholmes
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen sherlockholmes »

bence çok gerekli ....

ondan değilmidir şimdiki ızdırabım .... şöyle bülbül gibi bir konuşabilsem o zaman daha iyi bir programcı olacağımı tahmim etmekteyim ...
y = e^x fonksiyonu hangimizi etkilememiştir ki? Küllerinden hayat bulan Zümrüd-ü Anka kuşu gibi, türevi yine kendisidir.
snofru
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen snofru »

Şidetle çok gerekli... arkadaşlarında bahsettiği gibi verimli gerçek kaynaklar nette çok ama ingilizce şart! en azından mesleki ingilizce diyebileceğim okuduğunu doğru anlamak için yeterli bir ingilizce bilgisi olmalıdır. Sevgili @mege ninde dediği gibi türkçe kaynaklar yanlış/yanıltıcı olabilir.

Sevgilerimle + Hoşgörülerimle

Taner DOĞAN
Kullanıcı avatarı
aveysel
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen aveysel »

Kesinlikle Gerekli, uzmanlık derecesinde bilmese bile ileri seviyede bilmeli..
Select * From LiFe Where Your EYES
http://Www.Gebze.Org
Kullanıcı avatarı
Bil_Bakalım
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Bil_Bakalım »

Programcılık alanında uzman olmak isteyen biri için ne yazık ki olmazsa olmazlardan.

Ben daha uzman olmadığım için bildiğim kelimelerden :lol: birazcık da sözlükten yararlanıyorum
Kullanıcı avatarı
kingeyes
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen kingeyes »

Çoğu arkadaş kesinlikle gerekli diyor aslında haklılar ama sadece kaynak okumak için ileri seviyede bir ingilizceye sahip olmak gerekmez bence.
Kullanıcı avatarı
kefukar
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen kefukar »

kingeyes yazdı:Çoğu arkadaş kesinlikle gerekli diyor aslında haklılar ama sadece kaynak okumak için ileri seviyede bir ingilizceye sahip olmak gerekmez bence.
Eğer gerçekten ilerici, büyük amaçları olan bir programcı olmak istiyorsan bence şart. Çünkü; sadece kaynak okumakla iş olmuyor. İşte örnek herkes onlarca kaynak okudu ama okumak öğrenmek, bilmek manasına gelmiyor. Gene daha iyi bilen birisi vardır yardımcı olur umuduyla forumlar oluşturuluyor ve paylaşım oluyor. İşte dünya içinde bu böyle, alanında olayı aşmış o kadar ustalar var ki dünya forumlarında ileri seviyede ingilizcemiz olsa onlarla rahatlıkla görüş ve bilgi alışverişi yapabiliriz. Mesela Marco Cantu (Paşa) kitabını okuyorsun bir noktada ne demek istediğini anlıyamadın Delphiturkiye ye sordun tam sonuç alamadın (gerçi pek gerçekci olmadı ama örnek neyse :lol: Bu nacizhane forumda %99 çözüme ulaşıyoruz! Allah razı olsun herkezden) Marco paşaya mail atabilirsin, msn de yada forumunda görüşebilirsin gibi... Olaya geniş bir açıdan bakmak gerek. İyi kaynaklar hep çeviri, e çevirenler o kitaptaki konuda uzmanlaşmış kişiler değil ingilizcesi çok iyi olan kişiler. Dolayısıyla yazarın kastettiklerini tam çeviremiyebiliyorlar.. :oops: Herkese kolay gelsin...
DotCom
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen DotCom »

Professional olmak için iyi bir ingilizce şart ,

yok ben ingilizce bilmedende program yazarım derseniz , o zaman prof. olamazsınız.

nededim ben ya :oops:
snofru
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen snofru »

Doğru dedin @DotCom, ya şu bir gerçek ki herşeyi öğrenmeyi başkalarından beklememeliyiz. Yani Forum vs. gibi ortamlarda olsa her aklımıza gelen sorulmamalı (şahsen ben soramıyorum, araştırıyorum buluyorum, öğreniyorum çok tatlı oluyor :P) Bazen takılırsın çıkmazlarda kalırsın o zaman olabilir... Bilkmiyorum ben cevap yazmıcaktım ama dayanamadım... Bence lazım yaa ötesi yok!