Dot Matrix Fast Report

Yapmak istediğiniz işle ilgili doğru bileşeni bulmak için burayı kullanabilirsiniz. Sadece bulmak için, diğer sorular Programlama forumuna lütfen.
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
ademcicek
Üye

Dot Matrix Fast Report

Mesaj gönderen ademcicek »

Herkese kolay gelsin.fastReportun Dotmatrix özelliğini kullanan oldumu. ben kullanmayaca çalıştım sürekli adres hatası veriyor.alternatif bir rapor aracı söylermisiniz.ve tabi nereden bulabilieceğimi.
çok teşekür ederim kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
naile
Admin

Mesaj gönderen naile »

Ben dotmatrixini kullanamdım ama demosunun içinde var, ordan incelediniz mi?
ademcicek
Üye

evet inceledim.hatta bir faturamın çıktısını da fastreport sayesinde aldım.ama ikincisin hata veriyor.adres hatası.zaten birincisinde de çalıştırmak için takla atmıştım.ve anladım ki fastreportun o kısmı hatalı. bende başka bir rapor aracı kullanmaya karar verdim. çünkü günlerdin fastreportun nasıl böyle bir hata verdiğini anlamaya çalışyorum..
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

ben bu özelliğini hiç kullanmadım ama elinizdeki sürüm eski ise ondan kaynaklabilir. Son sürümü 3.09 ve bu sürüme kadar birçok hatayı düzelttiler.

İngilizceniz iyi ise http://www.fast-report.com adresinden ingilizce kullanım kılavuzlarını indirebilirsiniz. Bence şu an piyasadaki en iyi raporlama aracı Fast Report 3.

Kolay gelsin.
merginli
Üye

Mesaj gönderen merginli »

DotMatrix yazıcıdan çıktı almak istiyorsanız ZReportu sorunsuz kullanabilirsiniz. Hem tamamen açık kod ve sorunlara müdahale edebiliyorsunuz hem de bedava. Ben dotmatrix yazıcı gerektiren projelerimde onu kullanıyorum hiç sorun yaşamadım.
Kullanıcı avatarı
sadettinpolat
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen sadettinpolat »

merginli yazdı: Ben dotmatrix yazıcı gerektiren projelerimde onu kullanıyorum hiç sorun yaşamadım.
zreport üzerinde her hangi bir oynama veya düzeltme yaptınz mı?
mesela preview ekranında değişiklik yapılmasına izin vermek gibi...
"Sevmek, ne zaman vazgececegini bilmektir." dedi, bana.

---
http://sadettinpolat.blogspot.com/
ademcicek
Üye

Merginli kardeş merhaba.zreportu ben de indirdim kurarken sorun çıkardı.kurdum yinede.ama oradaki labeli falan kullanırken ?????? labellerin butonların captionlarına hep soru işareti geliyor. ve label koyarken bir hata alıyorum.sizin de başınıza böyle bir şey geldi mi.aslında ben fastreportu kullanıyordum.bu fastreport 3.0 çıkardıktan sonra dotmatrix özelliğinide koymuştu. en son sürümünü de indirdim ama yok adres hatası veriyor.bende dedim fastreportta bir sorun var.zreportun sitesi çalışmıyor br başka bir yerden çektim belki ondan kaynaklı hata verimiştir.
kolay gelsin.
merginli
Üye

Mesaj gönderen merginli »

sadettinpolat yazdı:
zreport üzerinde her hangi bir oynama veya düzeltme yaptınz mı?
mesela preview ekranında değişiklik yapılmasına izin vermek gibi...
Preview ekranında düzeltme yapabiliyorsunuz. Öncelikle ZRPrev i açıp ekran ayarlarında istediğiniz değişikliği yapın. Yalnız buradaki caption içerikleri için ZRCONST.RC dosyasında değişiklik yapmanız gerekiyor. Tabiki bundan sonra zreport u kaldırıp yeniden yüklemelisiniz.

İkinci bir seçenek daha var: ZRCONST.RES dosyasını bir res editörle açıp, değişiklikleri yapabilirsiniz. Bunun avantajı zreportu yeniden derlemenize ve kaldırıp kurmanıza gerek olmaması. Sadece projenizi derlemek yeterli geliyor.

Torry den indirdiğiniz Zreportun source dizinindeki ZRCONST.RES dosyasında herşey ??? olarak geliyor. Bunu düzeltmek için RESOURCE/ENGLISH/ZRCONST.RES dosyasını kullanmalısınız.

Kolay gelsin.
ademcicek
Üye

Herkese merhaba.Merginli Hocam bu Zreport.res içinden neyi değiştirecem.bu dosyanın yüzünden zreportu derleyemiyorum.
ademcicek
Üye

herkese merhaba. ya bu fastreporta aklım fikrim almadı.ben dotmatrix özelliğini kullanarak bir tane rapor yaptım güzel de çalışyor.ama ikinciyi yapmaya çalıştığım zaman adres hatası veriyor aklım fikrim almadı.kafayı yemek üzereyim.