Dot Matrix Fast Report
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
Dot Matrix Fast Report
Herkese kolay gelsin.fastReportun Dotmatrix özelliğini kullanan oldumu. ben kullanmayaca çalıştım sürekli adres hatası veriyor.alternatif bir rapor aracı söylermisiniz.ve tabi nereden bulabilieceğimi.
çok teşekür ederim kolay gelsin.
çok teşekür ederim kolay gelsin.
evet inceledim.hatta bir faturamın çıktısını da fastreport sayesinde aldım.ama ikincisin hata veriyor.adres hatası.zaten birincisinde de çalıştırmak için takla atmıştım.ve anladım ki fastreportun o kısmı hatalı. bende başka bir rapor aracı kullanmaya karar verdim. çünkü günlerdin fastreportun nasıl böyle bir hata verdiğini anlamaya çalışyorum..
ben bu özelliğini hiç kullanmadım ama elinizdeki sürüm eski ise ondan kaynaklabilir. Son sürümü 3.09 ve bu sürüme kadar birçok hatayı düzelttiler.
İngilizceniz iyi ise http://www.fast-report.com adresinden ingilizce kullanım kılavuzlarını indirebilirsiniz. Bence şu an piyasadaki en iyi raporlama aracı Fast Report 3.
Kolay gelsin.
İngilizceniz iyi ise http://www.fast-report.com adresinden ingilizce kullanım kılavuzlarını indirebilirsiniz. Bence şu an piyasadaki en iyi raporlama aracı Fast Report 3.
Kolay gelsin.
- sadettinpolat
- Moderator
- İletişim:
Merginli kardeş merhaba.zreportu ben de indirdim kurarken sorun çıkardı.kurdum yinede.ama oradaki labeli falan kullanırken ?????? labellerin butonların captionlarına hep soru işareti geliyor. ve label koyarken bir hata alıyorum.sizin de başınıza böyle bir şey geldi mi.aslında ben fastreportu kullanıyordum.bu fastreport 3.0 çıkardıktan sonra dotmatrix özelliğinide koymuştu. en son sürümünü de indirdim ama yok adres hatası veriyor.bende dedim fastreportta bir sorun var.zreportun sitesi çalışmıyor br başka bir yerden çektim belki ondan kaynaklı hata verimiştir.
kolay gelsin.
kolay gelsin.
Preview ekranında düzeltme yapabiliyorsunuz. Öncelikle ZRPrev i açıp ekran ayarlarında istediğiniz değişikliği yapın. Yalnız buradaki caption içerikleri için ZRCONST.RC dosyasında değişiklik yapmanız gerekiyor. Tabiki bundan sonra zreport u kaldırıp yeniden yüklemelisiniz.sadettinpolat yazdı:
zreport üzerinde her hangi bir oynama veya düzeltme yaptınz mı?
mesela preview ekranında değişiklik yapılmasına izin vermek gibi...
İkinci bir seçenek daha var: ZRCONST.RES dosyasını bir res editörle açıp, değişiklikleri yapabilirsiniz. Bunun avantajı zreportu yeniden derlemenize ve kaldırıp kurmanıza gerek olmaması. Sadece projenizi derlemek yeterli geliyor.
Torry den indirdiğiniz Zreportun source dizinindeki ZRCONST.RES dosyasında herşey ??? olarak geliyor. Bunu düzeltmek için RESOURCE/ENGLISH/ZRCONST.RES dosyasını kullanmalısınız.
Kolay gelsin.