FB ve ibevent

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
ac
Üye

FB ve ibevent

Mesaj gönderen ac »

Arkadaşlar kaç gündür araştırıyorum. yapılan değişikliklerin diğer programlarda nasıl aynı anda etkili olacağını ama forumdan bulduklarımı uyguladım olmadı. ib database yazdıklarımın aynı anda işlendiğinden bile şüpheliyim. fb da nasıl yazılan kayıtların otomatik database e geçtiğini anmlarım. ben trigger, ibevent ile yaptım ama beceremedim. biri detaylıca yazarsa çok sevinirim.

Arkadaşlar kusuruma bakmayın valla forumda baya arama yaptım. P206 nın yazdıklarına filanda baktım. o konuda yazmışınız ama detay vermemişiniz. Detaylıca yazar mısınız :?:
En son ac tarafından 30 Eyl 2004 04:33 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Re: FB ve ibevent

Mesaj gönderen mussimsek »

ac yazdı:Admin abi kusuruma bakma valla forumda baya arama yaptım.
ya şu ibareyi artık silelim sorulardan. Harbi sıkılıyorum artık :cry:
Kullanıcı avatarı
ac
Üye

Mesaj gönderen ac »

abi kusura bakma ama ne zaman mesaj atsam bi admin abimiz çıkıp forumda çok konuşuldu deyip siliyo :(

ben de napıyım arıyıp bulamadığımı bi şekilde size belli edeyim dedim ama baltayı taşa vurdum galiba :oops:

şu sorunumu bi çözsem ben de rahat edecem siz de. forumun offline halinin son sürümünü denedim ama beceremedim. çünki trigger ve procedure konusunda zayıfım. ama ben doğruca yazdım. triggerı. ama tetiklenmiyor ve eventi işlemiyor. bi yardım edin bana lütfenn :cry:

bu arada mustafa abi mesajı düzelttim. :D
Kullanıcı avatarı
gkimirti
Admin

Mesaj gönderen gkimirti »

commit etmen gerek
belki mesajı gonderiyordur ama delphi tarafından yakalayamıyorsundur...
bu konuda senin ifade ettigin gibi daha once konusuldu...
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
Kullanıcı avatarı
ac
Üye

Mesaj gönderen ac »

gkimirti yazdı:commit etmen gerek
belki mesajı gonderiyordur ama delphi tarafından yakalayamıyorsundur...
bu konuda senin ifade ettigin gibi daha once konusuldu...
abi commitretaining ile kaydediyorum. ama olmuyo. konuşulan tüm forum konularını inceledim. ama olmadı. yakalamamda bi problem var. bilemiyorum