suidbcombobox onchange yada onenter olayı boş ama ?
suidbcombobox onchange yada onenter olayı boş ama ?
s.a yaptığım bir projede taksit ve indirim modülünde bir dbedit ile brüt miktarı alıyorum. hemen altında da suidbcombobox bileşeni ile indirim miktarını alıyorum ve sonraki aşamada o indirim miktarını brütten düşüp net parayı hesaplıyorum. ancak ben bürüt parayı girdikten sonra suidbcombobox ile indirim miktarını girmek için içinde bulunan herhangi bir veriyi seçince (klavyenin yön tuşu ile yada maus ile) bir önceki kontrolde yani dbedit ile aldığım veri siliniyor. yani ben sadece veri seçiyorum suidbcombobox ın onenter olayı boş onchange olayıda boş yani bir combobox içinde aşağı yukarı gidince hangi olay gerçekleşir ben sadece onchange olur diye biliyorum. yda çok safım tüm günümü buna harcadım. birde dün aldığım kod yedeğinde bu kısım bitmişti ve doğru çalışıyordu. bunu düzeltmek yerine eski koda yazdıklarımı yazsam daha kısa sürerdi. ama programcılık ile yakından uzaktan alakası olmayan birşey olurdu. tavsiyelerinize şiddetle açım şimdiden çok sağolun. bu olayı dbcombobox ilede denedim olmadı. ayrıca diğer yedekteki o formun tüm unitlerini de kopyalayıp denedim olmadı
abi biraz karışık yazdım kusura kalmayın. özür. sorun kullnadığım bileşen(suidbcombobox) onchange olayında hiç birşey yazılı değil ancak yazılı imiş gibi işlem yapıyor sanki kendiliğinden post olayı gibi birşey gerçekleşiyor. ve aynı datasource bağlı daha önce içine veri girilen bileşenlerin içindeki veriler siliniyor işim acele olduğu için eski kodu yenileyeceğim ve bu kodu saklayacağım eğer bir çözüm gelirse denerim herkese çok teşekkür ederim. TRSoft kardeşim dediklerini kontrol ettim sorun yok çok sağol