suidbcombobox onchange yada onenter olayı boş ama ?

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Misafir

suidbcombobox onchange yada onenter olayı boş ama ?

Mesaj gönderen Misafir »

s.a yaptığım bir projede taksit ve indirim modülünde bir dbedit ile brüt miktarı alıyorum. hemen altında da suidbcombobox bileşeni ile indirim miktarını alıyorum ve sonraki aşamada o indirim miktarını brütten düşüp net parayı hesaplıyorum. ancak ben bürüt parayı girdikten sonra suidbcombobox ile indirim miktarını girmek için içinde bulunan herhangi bir veriyi seçince (klavyenin yön tuşu ile yada maus ile) bir önceki kontrolde yani dbedit ile aldığım veri siliniyor. yani ben sadece veri seçiyorum suidbcombobox ın onenter olayı boş onchange olayıda boş yani bir combobox içinde aşağı yukarı gidince hangi olay gerçekleşir ben sadece onchange olur diye biliyorum. yda çok safım tüm günümü buna harcadım. birde dün aldığım kod yedeğinde bu kısım bitmişti ve doğru çalışıyordu. bunu düzeltmek yerine eski koda yazdıklarımı yazsam daha kısa sürerdi. ama programcılık ile yakından uzaktan alakası olmayan birşey olurdu. tavsiyelerinize şiddetle açım şimdiden çok sağolun. bu olayı dbcombobox ilede denedim olmadı. ayrıca diğer yedekteki o formun tüm unitlerini de kopyalayıp denedim olmadı
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

mesajı okuyamadım :o paragraf vs. hiçbirşey yok, 1. satırdan sonra karışıyor olay.
Kullanıcı avatarı
TRSoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen TRSoft »

üstteki dbedit ile suidbcombobox'a bağladığın fieldları bir kontrol et. Belki atlamış olduğun birşeyler vardır.
İlimle geçen bir gece,
ibadetle geçen bin geceden hayırlıdır.
HZ. MUHAMMED (S.A.)
Misafir

Mesaj gönderen Misafir »

abi biraz karışık yazdım kusura kalmayın. özür. sorun kullnadığım bileşen(suidbcombobox) onchange olayında hiç birşey yazılı değil ancak yazılı imiş gibi işlem yapıyor sanki kendiliğinden post olayı gibi birşey gerçekleşiyor. ve aynı datasource bağlı daha önce içine veri girilen bileşenlerin içindeki veriler siliniyor işim acele olduğu için eski kodu yenileyeceğim ve bu kodu saklayacağım eğer bir çözüm gelirse denerim herkese çok teşekkür ederim. TRSoft kardeşim dediklerini kontrol ettim sorun yok çok sağol
Kullanıcı avatarı
gkimirti
Admin

Mesaj gönderen gkimirti »

datasource un autoedit ozelligni kapat
eger true ise herhangi bir scroll (asagı yukarı kayıtlar arası gezinti) kayıtı post eder...
eger kayıt edit yada insert modunda ise grid benzeri kontrolleri disable yaparsan sorun cıkmaz
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
Misafir

Mesaj gönderen Misafir »

Abi aklına sağlık bende böyle bir sorun bekliyordum dediğiniz gibi autoedit özelliği true idi değiştirdim ve sorun çözüldü. çok teşekkür ederim. :D :) :D ağzım kulaklarıma vardı diyebilirim ii çalışmalar