Listview dış boşluk
Listview dış boşluk
Hazırladığım uygulamadaki listview elemanlarinin arasinda ufak bosluklar olmasini istiyorum fakat nasil yapildigina dair bir ornek bulamadim..itemler aradindaki boşluğu listviewin hangi ozelligi ile ayarlayabiliriz?
- fesiharslan
- Üye
- İletişim:
Re: Listview dış boşluk
Merhaba;
ListView'in temel sınıf yapısında yer alan ItemSpaces özelliğini kullanabilirsiniz. Bu özellik TBounds tipinedir. Yani Top, Bottom, Left ve Right için ayrı ayrı boşluk miktarını piksel cinsinden belirleyebilirsiniz.
Örneğin;
Yukarıdaki kod yapısında ListView'in her Item'ı arasında üstten 8 piksel, alttan 8 piksel boşluk bırakır.
İyi geceler....
ListView'in temel sınıf yapısında yer alan ItemSpaces özelliğini kullanabilirsiniz. Bu özellik TBounds tipinedir. Yani Top, Bottom, Left ve Right için ayrı ayrı boşluk miktarını piksel cinsinden belirleyebilirsiniz.
Örneğin;
Kod: Tümünü seç
ListView1.ItemSpaces.Top:=8;
ListView1.ItemSpaces.Bottom:=8;
İyi geceler....
merhaba fesih hocam. bu komutları denemiştim ama bunlar listviewin dış çerçevesine boşluk uyguluyor diye hatırlıyorum.. 2 3 gündür zemin listview rengini ve elemanlar aradaki boşlukları nasıl değiştirrim diye araştırma içerisindeyim ama hala bi yol katedemedim malesef 
şunun gibi:
http://nein37.hatenablog.com/entry/2014/09/29/110459
<item name="android:dividerHeight">16dp</item>
bunu delphide nasıl yaparız.. demek istediğim buydu hocam

şunun gibi:
http://nein37.hatenablog.com/entry/2014/09/29/110459
<item name="android:dividerHeight">16dp</item>
bunu delphide nasıl yaparız.. demek istediğim buydu hocam
- fesiharslan
- Üye
- İletişim:
ListView'in dış çerçevesine değil, Metodun adından da anlaşılacağı gibi (ItemSpaces) her kayıt (item) için sağ, sol, üst ve alt taraflardan istenilen piksel kadar boşluk oluşturur. Embarcadero'nun açıklamasına bakın.bilrax yazdı:merhaba fesih hocam. bu komutları denemiştim ama bunlar listviewin dış çerçevesine boşluk uyguluyor diye hatırlıyorum.. 2 3 gündür zemin listview rengini ve elemanlar aradaki boşlukları nasıl değiştirrim diye araştırma içerisindeyim ama hala bi yol katedemedim malesef
Yani sizin tam istediğiniz gibi bir özelliktir.Specifies the space in logical units around the content of each list item.
Kaynak:
Http://docwiki.embarcadero.com/Librarie ... ItemSpaces
İyi çalışmalar...
malesef fesih hocam bu komutlar listview itemleri arasındakşi boşluğu değil item içerisindeki objenin item sınırı ile arasındaki boşluğu değiştiriyor..
Ben alternatif bir yol olarak araya header ekledim ama delphideki bu saçmalıklar beni iyice soğuttu..
yukarda verdiğim linkdeki gibi bir görüntü elde etmek istemiştim.. isterseniz basit bir liste oluşturun deneyin bana hak vereceksiniz
Ben alternatif bir yol olarak araya header ekledim ama delphideki bu saçmalıklar beni iyice soğuttu..
yukarda verdiğim linkdeki gibi bir görüntü elde etmek istemiştim.. isterseniz basit bir liste oluşturun deneyin bana hak vereceksiniz
- fesiharslan
- Üye
- İletişim:
Şu an görevdeyim. Test etme imkanım yok. En kısa zamanda test edip sonuç hakkında sizi bilgilendiririm.
kolay gelsin üstadım.. dönüşünüzü bekliyorum.Şu an görevdeyim. Test etme imkanım yok. En kısa zamanda test edip sonuç hakkında sizi bilgilendiririm.