Listview dış boşluk

FireMonkey ve Mobil uygulama (iOS, Android, Windows Phone) ile ilgili sorularınızı bu foruma sorabilirsiniz.
bilrax
Üye

Listview dış boşluk

Mesaj gönderen bilrax »

Hazırladığım uygulamadaki listview elemanlarinin arasinda ufak bosluklar olmasini istiyorum fakat nasil yapildigina dair bir ornek bulamadim..itemler aradindaki boşluğu listviewin hangi ozelligi ile ayarlayabiliriz?
Kullanıcı avatarı
fesiharslan
Üye
İletişim:

Re: Listview dış boşluk

Mesaj gönderen fesiharslan »

Merhaba;
ListView'in temel sınıf yapısında yer alan ItemSpaces özelliğini kullanabilirsiniz. Bu özellik TBounds tipinedir. Yani Top, Bottom, Left ve Right için ayrı ayrı boşluk miktarını piksel cinsinden belirleyebilirsiniz.

Örneğin;

Kod: Tümünü seç

ListView1.ItemSpaces.Top:=8;
ListView1.ItemSpaces.Bottom:=8;
Yukarıdaki kod yapısında ListView'in her Item'ı arasında üstten 8 piksel, alttan 8 piksel boşluk bırakır.

İyi geceler....
bilrax
Üye

Mesaj gönderen bilrax »

merhaba fesih hocam. bu komutları denemiştim ama bunlar listviewin dış çerçevesine boşluk uyguluyor diye hatırlıyorum.. 2 3 gündür zemin listview rengini ve elemanlar aradaki boşlukları nasıl değiştirrim diye araştırma içerisindeyim ama hala bi yol katedemedim malesef :(

şunun gibi:
http://nein37.hatenablog.com/entry/2014/09/29/110459

<item name="android:dividerHeight">16dp</item>
bunu delphide nasıl yaparız.. demek istediğim buydu hocam
Kullanıcı avatarı
fesiharslan
Üye
İletişim:

bilrax yazdı:merhaba fesih hocam. bu komutları denemiştim ama bunlar listviewin dış çerçevesine boşluk uyguluyor diye hatırlıyorum.. 2 3 gündür zemin listview rengini ve elemanlar aradaki boşlukları nasıl değiştirrim diye araştırma içerisindeyim ama hala bi yol katedemedim malesef :(
ListView'in dış çerçevesine değil, Metodun adından da anlaşılacağı gibi (ItemSpaces) her kayıt (item) için sağ, sol, üst ve alt taraflardan istenilen piksel kadar boşluk oluşturur. Embarcadero'nun açıklamasına bakın.
Specifies the space in logical units around the content of each list item.
Yani sizin tam istediğiniz gibi bir özelliktir.
Kaynak:
Http://docwiki.embarcadero.com/Librarie ... ItemSpaces
İyi çalışmalar...
bilrax
Üye

Mesaj gönderen bilrax »

malesef fesih hocam bu komutlar listview itemleri arasındakşi boşluğu değil item içerisindeki objenin item sınırı ile arasındaki boşluğu değiştiriyor..

Ben alternatif bir yol olarak araya header ekledim ama delphideki bu saçmalıklar beni iyice soğuttu..

yukarda verdiğim linkdeki gibi bir görüntü elde etmek istemiştim.. isterseniz basit bir liste oluşturun deneyin bana hak vereceksiniz
Kullanıcı avatarı
fesiharslan
Üye
İletişim:

Şu an görevdeyim. Test etme imkanım yok. En kısa zamanda test edip sonuç hakkında sizi bilgilendiririm.
bilrax
Üye

Mesaj gönderen bilrax »

Şu an görevdeyim. Test etme imkanım yok. En kısa zamanda test edip sonuç hakkında sizi bilgilendiririm.
kolay gelsin üstadım.. dönüşünüzü bekliyorum.