Report Builder'ı nasıl kullanırım

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
murat2608
Üye

Report Builder'ı nasıl kullanırım

Mesaj gönderen murat2608 »

Merhaba, Dephi ile çalışmaya yeni başladım. Raporlama aracı olarak Report Builder'ı kullanmak istiyorum ama hiçbir bilgim yok. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler ...
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

öncelikle aramıza hoşgeldiniz.

Report Builder'ı kurmak son derece kolaydır:

- Delphi'yi kapatın,
- Report Builder setup'ını çalıştırın ve kurun,
- Delphi'yi açın.

Bu kadar. Tek dikkat etmeniz gereken RB her delphi sürümü için ayrı setup(kurulum) sunar. Mesela Delphi 6 için rbent6.exe iken Delphi 7 için rbent7.exe'yi kullanmalısınız.

Kolay gelsin.
Armani
Üye

Mesaj gönderen Armani »

hocam galiba arkadaş kurulumu değilde nasıl kullanılacagını ve neler yapılacagını merak ediyor.
Kullanıcı avatarı
mege
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mege »

arkadaş bence 9.semineri kaçırmamalıymış ama neyse en azından yakında videosu çıkar oradan bilgiye ulaşır
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

obaaa...

Ben mesajı nasıl kurarım diye okudum :shock: .

RB ile birlikte büyük bir kullanım kılavuzu geliyor. Developer's Guide isimli bu 400 küsur sayfalık dökümanda tüm detayları bulabilirsin.

Kolay gelsin.
murat2608
Üye

Teşekkürler, hoşbulduk.
Sizlerle birlikte olmak gerçekten güzel. Dün gece saat 1-2 gibi soru yazıyorum, sabah işyerime geldiğimde 3 kişi bu soruyla ilgileniyor. Bu kadar çabuk cevap alabileceğimi ummuyordum. Çok teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Mesaj gönderen freeman35 »

Demoları incelersen yeteri kadar yardım alabilirsin, tabi biraz kafa yorman gerek. İşin püf noktası PIPELine ı datasource a Rapora da PIPELine ı bağlıyacaksın. Designer zaten visual istediğini istediğin gibi yapabilirsin mesela bir DBText koyup ister bunu RB nin designer ından ister Delphinin Object Inpector ından yapabilirsin

Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
murat2608
Üye

Herkese Teşekkürler...
Report Builder klasöründe bulunan Developer's Guide isimli doküman da gerekli tüm bilgiler mevcut. Ayrıca Demo ların içinde de fazlasıyla örnek var. Bu konuyu bundan sonra araştıran arkadaşlar için yararlı olur umarım.
hasan
Üye
İletişim:

ReportBuilder Questions ...

Mesaj gönderen hasan »

Merhaba Hocam ;
1-) ReportBuilder de tasarım anında yapılan değişikleri , tasarım formundan çıkarken nasıl uyarı verdirebilirim ? yapılan değişiklikler kaydedilsin mi ? gibisinden...
2-) ReportBuilder i database nasıl kaydedeceğim, MSSQL Server Kullanıyorum , sanırım Blob veya image type ında bir alan açacağız ama kayıt otomatik mi olacak o kısmını bulamadım bi türlü , ayrıca bu kaydedilen bilgiyi okurken nasıl yapacağız ?

yardımcı olursanız sevinirim...
iyi geceler
::::::::www.BursaEmlak.com:::::::::
Emlak ve Emlakçının buluşma Noktası