Report Builder'ı nasıl kullanırım
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Report Builder'ı nasıl kullanırım
Merhaba, Dephi ile çalışmaya yeni başladım. Raporlama aracı olarak Report Builder'ı kullanmak istiyorum ama hiçbir bilgim yok. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler ...
Merhaba,
öncelikle aramıza hoşgeldiniz.
Report Builder'ı kurmak son derece kolaydır:
- Delphi'yi kapatın,
- Report Builder setup'ını çalıştırın ve kurun,
- Delphi'yi açın.
Bu kadar. Tek dikkat etmeniz gereken RB her delphi sürümü için ayrı setup(kurulum) sunar. Mesela Delphi 6 için rbent6.exe iken Delphi 7 için rbent7.exe'yi kullanmalısınız.
Kolay gelsin.
öncelikle aramıza hoşgeldiniz.
Report Builder'ı kurmak son derece kolaydır:
- Delphi'yi kapatın,
- Report Builder setup'ını çalıştırın ve kurun,
- Delphi'yi açın.
Bu kadar. Tek dikkat etmeniz gereken RB her delphi sürümü için ayrı setup(kurulum) sunar. Mesela Delphi 6 için rbent6.exe iken Delphi 7 için rbent7.exe'yi kullanmalısınız.
Kolay gelsin.
Demoları incelersen yeteri kadar yardım alabilirsin, tabi biraz kafa yorman gerek. İşin püf noktası PIPELine ı datasource a Rapora da PIPELine ı bağlıyacaksın. Designer zaten visual istediğini istediğin gibi yapabilirsin mesela bir DBText koyup ister bunu RB nin designer ından ister Delphinin Object Inpector ından yapabilirsin
Kolay gele
Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
ReportBuilder Questions ...
Merhaba Hocam ;
1-) ReportBuilder de tasarım anında yapılan değişikleri , tasarım formundan çıkarken nasıl uyarı verdirebilirim ? yapılan değişiklikler kaydedilsin mi ? gibisinden...
2-) ReportBuilder i database nasıl kaydedeceğim, MSSQL Server Kullanıyorum , sanırım Blob veya image type ında bir alan açacağız ama kayıt otomatik mi olacak o kısmını bulamadım bi türlü , ayrıca bu kaydedilen bilgiyi okurken nasıl yapacağız ?
yardımcı olursanız sevinirim...
iyi geceler
1-) ReportBuilder de tasarım anında yapılan değişikleri , tasarım formundan çıkarken nasıl uyarı verdirebilirim ? yapılan değişiklikler kaydedilsin mi ? gibisinden...
2-) ReportBuilder i database nasıl kaydedeceğim, MSSQL Server Kullanıyorum , sanırım Blob veya image type ında bir alan açacağız ama kayıt otomatik mi olacak o kısmını bulamadım bi türlü , ayrıca bu kaydedilen bilgiyi okurken nasıl yapacağız ?
yardımcı olursanız sevinirim...
iyi geceler
::::::::www.BursaEmlak.com:::::::::
Emlak ve Emlakçının buluşma Noktası
Emlak ve Emlakçının buluşma Noktası