XE6 Mediaplayer

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
ergunyalcin
Üye

XE6 Mediaplayer

Mesaj gönderen ergunyalcin »

Arkadaşlar merhaba,
Forma Tmediaplayer ekliyorum file bölümüden dosyayıda gösteriyorum ama çalıştırdığımda butonlar pasif çıkıyor. play e bastığımda No MCI device open hatası alıyorum. Sorun nerede ve ayrıca yüzlerce forum olacak ve içerisinde video olacak. HDD deki bir yerden video gösterdiğimde ve install olarak kaydettiğimde kurulan bilgisayarda videolar izlenebilir mi? yardımcı olursanız sevinirim.
Kullanıcı avatarı
xozcanx
Üye

Re: XE6 Mediaplayer

Mesaj gönderen xozcanx »

Nasibinde varsa, alırsın karıncadan bile ders, Nasibinde yoksa, bütün cihan önüne serilse, sana ters..
Lord_Ares
Üye

Mesaj gönderen Lord_Ares »

delphi music player olarak google da aratırsanız videolu olarak anlatılmış örnekleri görebilirsiniz.
ergunyalcin
Üye

Mesaj gönderen ergunyalcin »

Tamam ama no MCI device open hatasını çözemedim bunun sebebi nedir?
Lord_Ares
Üye

Mesaj gönderen Lord_Ares »

Eğer yazdığınız kod parçasından eminseniz,
1)Bilgisayarınızda media player ın kurulu olup olmadığını, kurulu ise eski versiyon olup olmadığını kontrol edin. Genelde kullanıcılar Media player otomatik geliyor diye herhangi bir işlem yapmazlar oysa başlat çubuğundan bir kez media playerı çalıştırmalı ve ilk kullanım için ayar yapılmalıdır. Bunları yapmadıysanız hatayı o yüzden de alabilirsiniz.
2) Oynatmaya çalıştığınız müzik dosyası desteklenmeyen bir dosya olabilir.( wav dosyası ile deneyin )

internette delphi ile yapılmış hazır mediaplayer örnekleri var, onlardan birini indirip deneyin onda çalışıyor sizde çalışmıyorsa kodunuzda sorun olabilir
Kısacası projenizi görmediğimiz için ve bu hatayı almanızın tek bir neden olamadığını düşünüldüğünde tam bir yorum yapamam , yukarıdaki olasıkları deneyin.
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

Küçük bir bilgi vereyim.

Dosyayı gösterdikten hemen sonra play derseniz bu hatayı almanız doğaldır, çünkü dosya henüz açılıp hazır hale gelmemiştir.

Kod: Tümünü seç

MediaPlayer1.Wait := true;
      MediaPlayer1.Open;
      MediaPlayer1.Play;
detayını göz önünde bulundurarak dener misin.
Resim
Resim ....Resim
sozdem
Üye

Mesaj gönderen sozdem »

merhaba

"No MCI device open" hatasını genelde bilgisayarda kodek dosyaları yüklü olmadığında verir. güncel ve işletim sisteminize uygun kodek yüklerseniz büyük oranda bu hata giderilecektir.