Arkadaşlar merhaba,
Forma Tmediaplayer ekliyorum file bölümüden dosyayıda gösteriyorum ama çalıştırdığımda butonlar pasif çıkıyor. play e bastığımda No MCI device open hatası alıyorum. Sorun nerede ve ayrıca yüzlerce forum olacak ve içerisinde video olacak. HDD deki bir yerden video gösterdiğimde ve install olarak kaydettiğimde kurulan bilgisayarda videolar izlenebilir mi? yardımcı olursanız sevinirim.
XE6 Mediaplayer
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: XE6 Mediaplayer
Nasibinde varsa, alırsın karıncadan bile ders, Nasibinde yoksa, bütün cihan önüne serilse, sana ters..
delphi music player olarak google da aratırsanız videolu olarak anlatılmış örnekleri görebilirsiniz.
-
- Üye
Tamam ama no MCI device open hatasını çözemedim bunun sebebi nedir?
Eğer yazdığınız kod parçasından eminseniz,
1)Bilgisayarınızda media player ın kurulu olup olmadığını, kurulu ise eski versiyon olup olmadığını kontrol edin. Genelde kullanıcılar Media player otomatik geliyor diye herhangi bir işlem yapmazlar oysa başlat çubuğundan bir kez media playerı çalıştırmalı ve ilk kullanım için ayar yapılmalıdır. Bunları yapmadıysanız hatayı o yüzden de alabilirsiniz.
2) Oynatmaya çalıştığınız müzik dosyası desteklenmeyen bir dosya olabilir.( wav dosyası ile deneyin )
internette delphi ile yapılmış hazır mediaplayer örnekleri var, onlardan birini indirip deneyin onda çalışıyor sizde çalışmıyorsa kodunuzda sorun olabilir
Kısacası projenizi görmediğimiz için ve bu hatayı almanızın tek bir neden olamadığını düşünüldüğünde tam bir yorum yapamam , yukarıdaki olasıkları deneyin.
1)Bilgisayarınızda media player ın kurulu olup olmadığını, kurulu ise eski versiyon olup olmadığını kontrol edin. Genelde kullanıcılar Media player otomatik geliyor diye herhangi bir işlem yapmazlar oysa başlat çubuğundan bir kez media playerı çalıştırmalı ve ilk kullanım için ayar yapılmalıdır. Bunları yapmadıysanız hatayı o yüzden de alabilirsiniz.
2) Oynatmaya çalıştığınız müzik dosyası desteklenmeyen bir dosya olabilir.( wav dosyası ile deneyin )
internette delphi ile yapılmış hazır mediaplayer örnekleri var, onlardan birini indirip deneyin onda çalışıyor sizde çalışmıyorsa kodunuzda sorun olabilir
Kısacası projenizi görmediğimiz için ve bu hatayı almanızın tek bir neden olamadığını düşünüldüğünde tam bir yorum yapamam , yukarıdaki olasıkları deneyin.
Küçük bir bilgi vereyim.
Dosyayı gösterdikten hemen sonra play derseniz bu hatayı almanız doğaldır, çünkü dosya henüz açılıp hazır hale gelmemiştir.detayını göz önünde bulundurarak dener misin.
Dosyayı gösterdikten hemen sonra play derseniz bu hatayı almanız doğaldır, çünkü dosya henüz açılıp hazır hale gelmemiştir.
Kod: Tümünü seç
MediaPlayer1.Wait := true;
MediaPlayer1.Open;
MediaPlayer1.Play;
merhaba
"No MCI device open" hatasını genelde bilgisayarda kodek dosyaları yüklü olmadığında verir. güncel ve işletim sisteminize uygun kodek yüklerseniz büyük oranda bu hata giderilecektir.
"No MCI device open" hatasını genelde bilgisayarda kodek dosyaları yüklü olmadığında verir. güncel ve işletim sisteminize uygun kodek yüklerseniz büyük oranda bu hata giderilecektir.