iOS Uygulama iTunes Store Yükleme Hatası

FireMonkey ve Mobil uygulama (iOS, Android, Windows Phone) ile ilgili sorularınızı bu foruma sorabilirsiniz.
beklentili
Üye
İletişim:

iOS Uygulama iTunes Store Yükleme Hatası

Mesaj gönderen beklentili »

Merhaba, yaklaşık iki haftadır Delphi XE7 ile derlediğim uygulamamı iOS üzerinde simülatörde çalıştırmak için uğraşıyordum ve çok şükür başardım. Ancak bu süre zarfında saç baş kalmadı :)

Tamam simulatör oldu şimdi de markete yükleyelim dedik ama sorun üstüne sorun. En son bütün sorunları aştık tamam oldu bu iş dedik ve sorunsuz bir şekilde uygulamayı iTunes Store yükledik ancak bu seferde iTunes Store uygulamayı kabul etmedi ve aşağıdaki emaili gönderdi.

Kod: Tümünü seç

Invalid Signature - Make sure you have signed your application with a distribution certificate, not an ad hoc certificate or a development certificate. Verify that the code signing settings in Xcode are correct at the target level (which override any values at the project level). If you are certain your code signing settings are correct, choose "Clean All" in Xcode, delete the "build" directory in the Finder, and rebuild your release target.

Türkçesi yüklediğiniz imza dağıtım imzası değil diyor ancak benim oluşturduğum imza dağıtım imzası buna eminim.

XCode yi, Xcode üzerinde oluşturulan sertifikaları ve profilleri bunun yanında developer.apple.com üzerinden oluşturduğum dağıtıcı profilini, dağıtıcı sertifikasını ve uygulama kimliğini kaç kez sildim yeninden yükledim hatırlamıyorum. Hatanın delphi tarafından mı yoksa xcode tarafından mı kaynaklandığını dahi çözebilmiş değilim.

Daha önce bu konuda tecrübe sağlamış üstatlardan bu konuda yardım bekliyorum.

Delphi Sürümü: XE7
Mac sürümü: 10.9.5
Xcode Sürümü: Xcode 5.1.1 ve 6.1.1
[/size]http://www.componentler.com | Türkçe component sitesi
nguzeller
Üye

Re: iOS Uygulama iTunes Store Yükleme Hatası

Mesaj gönderen nguzeller »

ben daha önce zor da olsa yükleme yaptım onay dım son yaptığım uygulamaya yüklemede çok sorun yaşadım şuan denemeye korkuyorum, bu arada iphone ve ipad var değil mi yoksa sorun ondan olabilir
beklentili
Üye
İletişim:

Evet iphone var hocam ama itunese yükleme işleminde telefonun bir fonksiyonu var mı? Ben telefonu sadece test işlemi için kullandım
nguzeller
Üye

iPhone developer tanıtmıp ona göre sertivika tanımlayıp derlemeyi o şekilde yapman gerekiyor
beklentili
Üye
İletişim:

Hocam, ben yaptığım işlemleri size şöyle özetleyeyim;
Önce similatör üzerinde uygulamayı sorunsuz bir şekilde çalıştırıyorum.
Daha sonra;

1 - Önce Mac üzerinden keychain üzerinden .certSigningRequest dosyası oluşturuyorum.
2 - Mac üzerindeki .certSigningRequest dosyasını kullanarak developer.apple.com üzerinde Certificates alanından iOS Distribution dosyası oluşturuyorum.
3 - Sonra developer.apple.com üzerindeki Identifiers alanından App IDs alanında com.xxx.xxxxx şeklinde uygulama id'si oluşturuyorum.
4 - Sonra developer.apple.com üzerindeki Provisioning Profiles alanından iOS Distribution seçerek iOS Provisioning dosyası oluşturuyorum.
5 - Sonra iOS Distribution üzerinden indirdiğim .cer uzantılı dosyayı keychain üzerine ekliyorum.
6 - Sonra iOS Provisioning üzerinden indirdiğim .mobileprovision uzantılı dosyayı xcode ile açıyorum.
7 - Sonra Xcode ayarlarda bulunan hesap bölümünde apple developer hesabım ile oturum açık burada sertifikaları güncelliyorum.
8 - Sonra Mac üzerinde PaServer 15.0 terminalini başlatıyorum
9 - Sonra Delphi üzerinde gerekli bağlantıları kuruyorum.
10 - Sonra Delphi üzerinden Project>Options>Provisioning alanında
a) Release için Distribution Certificate alanına : iPhone Distribution
b) Mobile Provision Profile alanına mac üzerinde indirdiğim .mobileprovision uzantılı dosyanın yolunu gösteriyorum.
11 - Load ID butonuna bastığımda sorunsuz bir şekilde Developer Program ID kodu geliyor.
12 - Sonra Delphi ile programı Mac üzerine sorunsuz bir şekilde derliyorum ve derleme işlemi sırasında mac üzerinde açılan iki adet imzalama uyarısı ile uygulamayı imzalıyorum sonrasında .ipa dosyası oluşturuluyor.
13 - Daha önceden itunesconnect.apple.com üzerinde oluşturduğum uygulama kaydına xcode yükleme aracı sayesinde .ipa uzantılı dosyayı sorunsuz olarak yüklüyorum
13 - Sonrası üzücü; itunesconnect.apple.com üzerinde uygulamanın yüklendiğini görüyorum ancak karşılığında "Invalid Binary" hatası yazıyor. Mail ile de "Invalid Signature.." maili geliyor.

Sizden isteğim bu sıralama da bir eksiklik olup olmadığını belirtmeniz, eğer bir eksiklik varsa hangi işlemdir. Eğer bir eksiklik yoksa tecrübenize binaen nerede yanlış yapıyor olabilirim.

Saygılarımla
nguzeller
Üye

böyle anlatınca bir hata görünmüyor, siz bana özelden telefonu gönderin ben musait olduğum zaman size arayım teamviewar üzerinden size bağlanayım, bu işlemleri tekrardan yapın bende işlemler arasında yapılan bir hatayı yakalamayı çalışayım.
beklentili
Üye
İletişim:

Hocam ilginiz için çok teşekkür ediyorum uygulamayı yükledim.

Şu şekilde yaptım.
1- keychain üzerinde oluşturduğum tüm imza ve sertifikaları sildim.
2- Yeniden yukarıdaki gibi sertifikaları ve profil dosyalarını oluşturdum. Ek olarak Developer sertifikası ve profili de oluşturdum.
3- Sonra sertifika dosyalarını indirip mac üzerinde keychain ile açtım sonra ek olarak keychain üzerinden sertifika bölümüne bu sertifikaları sürükle bırak yaptım.
4- Sonra Xcode ayarlarda bulunan hesap bölümünde apple developer hesabım ile oturum açık burada sertifikaları güncelledim ve burada bulunan dağıtıcı profilinin bulunduğu yolu delphi üzerinde bulunan ilgili alana yazdım ve çalıştırdım.

Çok şükür sorunsuz bir şekilde itunes'e yüklendi. Şu an durumu 1.0 Waiting For Review olarak gözüküyor.
Aslında önceki örneğime göre yaptığı tek değişiklik önceki anlatımımda delphi ile mac üzerindeki dağıtıcı profil dosyasına macin masaüsütünden bağlantı kuruyordum(developer hesabımdan manuel indirip masaüsütüne kaydettiğim dosya) bu işlemde xcodenin developer hesabımndan otomatik indirdiği profil dosyasına bağlantı kurdum.

Size son bir sorum olacak, itunes üzerinde uygulamanın durumunda 1.0 Waiting For Review yazıyor, bu durumdan sonra tek yapmamız gereken apple tarafından uygulamanın değerlendirilmesini beklemek mi? Yoksa başka bir işlem yapılacak mı?
nguzeller
Üye

yüklemeden sonra store tarafında yayın dedin uygulama hakkında bazı şartları kabul tarzı işlemler var onları yapmışsındır sanarım. yaklaşın 10 gün gibi birde "bu işlemde xcodenin developer hesabımndan otomatik indirdiği profil dosyasına bağlantı kurdum." yazmışsınız bu konuda internet açıklayı kaynak varmı ben profil dosyasını PAServer altın derlemen yapıldı yere elle atıyordum bazen hata veriyordu yüklemelerde bazende kabul edebiliyordu, direk yüklene yerle bağlantı kurmak için ne yazman gerekiyor delphide ki ilgili yere.
beklentili
Üye
İletişim:

Hocam şuan mac açık değil ancak aklımda kaldığı kadarıyla aktarayım.

xcode'yi açtıktan sonra üst kısımdaki bardan bir menü aracılığıyla hesap açıp bu hesap üzerine çift tıklayıp developer.apple.com sitesi aracılığıyla oluşturduğunuz profil dosyalarını bilgisayara indiriyorsunuz.

Eğer bu bilgi yeterli olmaz ise mac bilgisayarı açıp detaylı olarak anlatabilirim.