firebirdü ağ üzerinde kullanabilecek maximum bilgisayar

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
hrun_130
Üye

firebirdü ağ üzerinde kullanabilecek maximum bilgisayar

Mesaj gönderen hrun_130 »

yaptığım bir otomasyonun veri tabanı firebird. 3 kişi çok hızlı bir şekilde kullanabiliyorlar ama bu sayı 30 a çıkınca bir sıkıntı yaşarmıyım? firebirdü ağ üzerinde kullanabilecek maximum bilgisayar sayısı nedir?
Kullanıcı avatarı
Battosai
Üye

Re: firebirdü ağ üzerinde kullanabilecek maximum bilgisayar

Mesaj gönderen Battosai »

Bağlantı sayısı ile alakalı bir açıklama;
http://www.firebirdfaq.org/faq292/

Kullanıcı sayısı ve kayıt sayısı arttıkça performans doğal olarak etkilenir.
hrun_130
Üye

tamam bağlantı sayısı 1024 onu biliyorumda. atıyorum " benim muhasebe otomasyonunda servera gerek kalmadan 20 kişi çok rahat şekilde programı kullanabiliyorlar" tarzı bir cevap arıyorum hocam :) tecrübesi olanlar mesaj atarlarsa çok sevinirim.
Kullanıcı avatarı
greenegitim
Üye

Mesaj gönderen greenegitim »

hrun_130 yazdı:tamam bağlantı sayısı 1024 onu biliyorumda. atıyorum " benim muhasebe otomasyonunda servera gerek kalmadan 20 kişi çok rahat şekilde programı kullanabiliyorlar" tarzı bir cevap arıyorum hocam :) tecrübesi olanlar mesaj atarlarsa çok sevinirim.
Adnan Öncevarlık hocamın seminerlerini izlerseniz daha fazla kullanıcı ve data ile çalışan uygulamalarının olduğunu duyarsınız iş veritabanı tasarımınızda bitiyor.
http://www.youtube.com/playlist?list=PL ... 2wJ1o60cmV
viewtopic.php?f=18&t=581&hilit=Performans+Index
Mücadele güzelleştirir!
hrun_130
Üye

hocam benim merak ettiğim yerel ağdaki performans bir sunucudaki değil
Kullanıcı avatarı
esistem
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen esistem »

Selam,
Paradox la bile yerel ağda 10-12 kullanıcıya sorunsuz işlem yaptırdığımı göz önüne alırsam firebird de 100 kullanıcı banamısın demez bence (hiç denemedim ama).

Ayrıca son 2 yıldır Uzak ağdan, bilgisayar, Cep tlf,ipad ve tablet pc ler dahil sanırım 10 kullanıcıyı geçen, serveri 2 çekirdekli 2 mhz işlemcisi, 2 gb ram i olan ve üstelik virüslü xp kurulu ve yaklaşık 2 ayda bir restart edilen bi laptop ile 15.000 kalemden fazla ürün kayıtlı, hergün bi ton fatura kesilen bi sistem sorun olmadan (müşteri kameralardan sürekli diğer mağazaları izleyip bu yüzden biraz yavaşlama sorunu hariç) çalışıyor.

Kısacası yerel ağda 100 kullanıcı sağlam bi vt tasarımı ile sorunsuz canavar gibi çalışır.
Kullanıcı avatarı
softdestek
Üye

Mesaj gönderen softdestek »

Eğer sorunsuz kaliteli bir bağlantı diyorsan ve hız açısından en iyi seçim diyorsan bence..devart firmasının ibdac componentlerini kullana fiyatı pahalı değil...Hiç sorun yaşamassın...
Bu componentlerin bir güzel tarafıda blob alanların ağda hızlı veri akatarım seçeneği sunan paremetlerinin olması...
İsterseniz deneyin farkı anlayacaksınız...

Datagenarator ile veri oluşturun 1milyon adet ve istediğiniz komponentler ile ibdac karşılaştırın 1.çıkan ibdac olacaktır...
Şahsi önerim ibdac dan şaşmayın derim...

http://www.devart.com/ibdac/
hrun_130
Üye

esistem yazdı:Selam,
Paradox la bile yerel ağda 10-12 kullanıcıya sorunsuz işlem yaptırdığımı göz önüne alırsam firebird de 100 kullanıcı banamısın demez bence (hiç denemedim ama).

Ayrıca son 2 yıldır Uzak ağdan, bilgisayar, Cep tlf,ipad ve tablet pc ler dahil sanırım 10 kullanıcıyı geçen, serveri 2 çekirdekli 2 mhz işlemcisi, 2 gb ram i olan ve üstelik virüslü xp kurulu ve yaklaşık 2 ayda bir restart edilen bi laptop ile 15.000 kalemden fazla ürün kayıtlı, hergün bi ton fatura kesilen bi sistem sorun olmadan (müşteri kameralardan sürekli diğer mağazaları izleyip bu yüzden biraz yavaşlama sorunu hariç) çalışıyor.

Kısacası yerel ağda 100 kullanıcı sağlam bi vt tasarımı ile sorunsuz canavar gibi çalışır.
serverı 2 çekirdekli ,laptop :S sunucudanmı bahsettin yerel ağda kullanılan bir laptopmu anlayamadım :S
Kullanıcı avatarı
esistem
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen esistem »

hem yerel ağ, hem uzak ağ için hem database server hemde apache+php sunucu olarak kullanılan çift çekirdekli bir laptop üzerinde çalışıyor, demek istemiştim kısaca :)