firebirdü ağ üzerinde kullanabilecek maximum bilgisayar
firebirdü ağ üzerinde kullanabilecek maximum bilgisayar
yaptığım bir otomasyonun veri tabanı firebird. 3 kişi çok hızlı bir şekilde kullanabiliyorlar ama bu sayı 30 a çıkınca bir sıkıntı yaşarmıyım? firebirdü ağ üzerinde kullanabilecek maximum bilgisayar sayısı nedir?
Re: firebirdü ağ üzerinde kullanabilecek maximum bilgisayar
Bağlantı sayısı ile alakalı bir açıklama;
http://www.firebirdfaq.org/faq292/
Kullanıcı sayısı ve kayıt sayısı arttıkça performans doğal olarak etkilenir.
http://www.firebirdfaq.org/faq292/
Kullanıcı sayısı ve kayıt sayısı arttıkça performans doğal olarak etkilenir.
tamam bağlantı sayısı 1024 onu biliyorumda. atıyorum " benim muhasebe otomasyonunda servera gerek kalmadan 20 kişi çok rahat şekilde programı kullanabiliyorlar" tarzı bir cevap arıyorum hocam
tecrübesi olanlar mesaj atarlarsa çok sevinirim.

- greenegitim
- Üye
Adnan Öncevarlık hocamın seminerlerini izlerseniz daha fazla kullanıcı ve data ile çalışan uygulamalarının olduğunu duyarsınız iş veritabanı tasarımınızda bitiyor.hrun_130 yazdı:tamam bağlantı sayısı 1024 onu biliyorumda. atıyorum " benim muhasebe otomasyonunda servera gerek kalmadan 20 kişi çok rahat şekilde programı kullanabiliyorlar" tarzı bir cevap arıyorum hocamtecrübesi olanlar mesaj atarlarsa çok sevinirim.
http://www.youtube.com/playlist?list=PL ... 2wJ1o60cmV
viewtopic.php?f=18&t=581&hilit=Performans+Index
Mücadele güzelleştirir!
hocam benim merak ettiğim yerel ağdaki performans bir sunucudaki değil
Selam,
Paradox la bile yerel ağda 10-12 kullanıcıya sorunsuz işlem yaptırdığımı göz önüne alırsam firebird de 100 kullanıcı banamısın demez bence (hiç denemedim ama).
Ayrıca son 2 yıldır Uzak ağdan, bilgisayar, Cep tlf,ipad ve tablet pc ler dahil sanırım 10 kullanıcıyı geçen, serveri 2 çekirdekli 2 mhz işlemcisi, 2 gb ram i olan ve üstelik virüslü xp kurulu ve yaklaşık 2 ayda bir restart edilen bi laptop ile 15.000 kalemden fazla ürün kayıtlı, hergün bi ton fatura kesilen bi sistem sorun olmadan (müşteri kameralardan sürekli diğer mağazaları izleyip bu yüzden biraz yavaşlama sorunu hariç) çalışıyor.
Kısacası yerel ağda 100 kullanıcı sağlam bi vt tasarımı ile sorunsuz canavar gibi çalışır.
Paradox la bile yerel ağda 10-12 kullanıcıya sorunsuz işlem yaptırdığımı göz önüne alırsam firebird de 100 kullanıcı banamısın demez bence (hiç denemedim ama).
Ayrıca son 2 yıldır Uzak ağdan, bilgisayar, Cep tlf,ipad ve tablet pc ler dahil sanırım 10 kullanıcıyı geçen, serveri 2 çekirdekli 2 mhz işlemcisi, 2 gb ram i olan ve üstelik virüslü xp kurulu ve yaklaşık 2 ayda bir restart edilen bi laptop ile 15.000 kalemden fazla ürün kayıtlı, hergün bi ton fatura kesilen bi sistem sorun olmadan (müşteri kameralardan sürekli diğer mağazaları izleyip bu yüzden biraz yavaşlama sorunu hariç) çalışıyor.
Kısacası yerel ağda 100 kullanıcı sağlam bi vt tasarımı ile sorunsuz canavar gibi çalışır.
- softdestek
- Üye
Eğer sorunsuz kaliteli bir bağlantı diyorsan ve hız açısından en iyi seçim diyorsan bence..devart firmasının ibdac componentlerini kullana fiyatı pahalı değil...Hiç sorun yaşamassın...
Bu componentlerin bir güzel tarafıda blob alanların ağda hızlı veri akatarım seçeneği sunan paremetlerinin olması...
İsterseniz deneyin farkı anlayacaksınız...
Datagenarator ile veri oluşturun 1milyon adet ve istediğiniz komponentler ile ibdac karşılaştırın 1.çıkan ibdac olacaktır...
Şahsi önerim ibdac dan şaşmayın derim...
http://www.devart.com/ibdac/
Bu componentlerin bir güzel tarafıda blob alanların ağda hızlı veri akatarım seçeneği sunan paremetlerinin olması...
İsterseniz deneyin farkı anlayacaksınız...
Datagenarator ile veri oluşturun 1milyon adet ve istediğiniz komponentler ile ibdac karşılaştırın 1.çıkan ibdac olacaktır...
Şahsi önerim ibdac dan şaşmayın derim...
http://www.devart.com/ibdac/
serverı 2 çekirdekli ,laptop :S sunucudanmı bahsettin yerel ağda kullanılan bir laptopmu anlayamadım :Sesistem yazdı:Selam,
hem yerel ağ, hem uzak ağ için hem database server hemde apache+php sunucu olarak kullanılan çift çekirdekli bir laptop üzerinde çalışıyor, demek istemiştim kısaca