Hangi veritabanını daha çok beğeniyor sunuz?

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.

Hangi veritabanını daha çok beğeniyor sunuz?

Anket 25 May 2004 11:27 tarihinde bitecek

Interbase/Firebird
14
40%
Oracle
6
17%
Sybase
5
14%
SQL Server
6
17%
mySQL
4
11%
Paradox/dBase/Access
0
Oy yok
dbIsam/EasyTable/Advantage
0
Oy yok
DB2
0
Oy yok
Diğer
0
Oy yok

Toplam oy: 35

Kullanıcı avatarı
sychorax
Üye

Mesaj gönderen sychorax »

Bence firebird tool bakımından hiçde eksik değil.
Benim favorilerim "Database Workbech" ve "IBExpert"
Öfff.Keşke görmeseydim bu mesajı.Şimdi dial-up'la nasıl indirecem ben onları. :D
Kullanıcı avatarı
undefined
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen undefined »

Aslına Db workbenchle uğraşmıştım, hoşumada gitmişti.
Ama microsoft bütün yönetim konsollarını standart bir arayüzle tasarladığı için Enterprise manager daha çok hoşuma gitti.
Belkide microsoft gözümü boyadı :?: :oops: :lol:
Ve ayrıca biraz firebird e karşı güven sorunum var. Birisine firebirdle proje yapsam gözüm arkada kalır açıkçası. Yanlış hatırlamıyorsam bir aralar fahrettin abide firebirdle yaptığı projelerin yurttdışında çok sorun çıkardığından bahsetmişti.
Ayrıca zaten microsoft aşığı bir adam değilim. Hatta uyuz bile olurum microsofta. Ama 5 kullanıcıya kadar sql serverın beleş olması ve gözümün arkada kalmaması için Sql serverı Firebirdün yerine tercih ederim. Ama bana ucuz bir alternatif gösterin bende hemen çizeyim sql serverı.
En son undefined tarafından 01 Haz 2004 06:49 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

undefined yazdı: Yanlış hatırlamıyorsam bir aralar fahrettin abide firebirdle yaptığı projelerin yurttdışında çok sorun çıkardığından bahsetmişti.
FireBird değildi, Interbase'di. Firebird şu anda Interbase'i sollamış durumda.

+ Fahrettin abinin hız sorunu vardı. Sybase gibi bir devle kıyasladığı için Fahrettin abinin kıyası bence biraz daha görecelidir :) Muhtemelen Sybase'de bulduğu rahatlığı Interbase'de bulamamıştır. Seminerde Adnan abi, Firebird ile SQL Server'ı test etmiş, sonuçlarını verdi. SQL Server'ı bir kaç işlem hariç hepsinde uzak ara geçmiş.

Bence bu işte fanatik olmamak lazım. Ama görünen gerçeklere gözlerimizi kapamamalıyız.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
fahrettin
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen fahrettin »

Evet doğru benim sorunlarım Interbase ileydi. Onlar da çok kompleks diyebileceğim sorguların tamamını Interbase uzerine yıkamadığım için araya Delphi'nin de girmesi ile olusan hız sorunlarıydı. Ki Sybase ile tamamını stored procedure olarak yapıp dehşet bir hız yakalamıştık.....

Bir de 3 yıl içinde yaklaşık 20-30 civarında farklı yerde tek kullanııc veya 3-5 kullanıcı şeklinde çalışan bir Interbase projemde şu ana kadar 3 defa veritabanı bozulma problemi yaşadım. Bunların iki tanesi aynı makinaydı. Yani o makinadaki olası virus veya donanım problemlerinin katkısı da buyuk... Bu 3 vakadan bir tanesinde de yedeklere başvurmak zorunda kaldık... Diğer 2 olayda validation işlemi ile veriler kurtarılmıştı.
* http://www.fahrettin.org Manzara Fotoğraflarım... :)
* http://delphiturkiye.gunduz.info Seminerler... ;)
* http://www.hakmar.com.tr Kalite bir haktır... 8)
Kullanıcı avatarı
asavas
Moderator

Mesaj gönderen asavas »

Benim tercihim Oracle'dan yana. Seminere iştirak edemedim, Sybase'i çok fazla tanımıyorum ama bence veritabanı konusunda Oracle bir numara diyebilirim. Ayarları düzgün yapıldığında inanılmaz performans alabiliyorsunuz. Ayrıca mssql'i o kadar da küçümsemeyin. 1.5 yıl kadar mssql ile çalıştım, data miktarları da oldukça yüksekti (aylık 3 milyon ana kayıt, bu kayıtların herbiri ile en 5-10 adet detay kayıt), düzgün indexlemeler yapıldığında ve doğru sql cümleleri kullanıldığında performans fena değildi. Ayrıca datalar web üzerinden kullanılıyordu, yani kullanıcı da bir hayli yüksekti. Ama birçok arkadaşın da dediği gibi, bence kullanılacak DB, yapılacak projeye göre seçilmeli.
Kullanıcı avatarı
undefined
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen undefined »

Bencede velhasılkelam :
kullanılacak DB, yapılacak projeye göre seçilmeli