Hangi veritabanını daha çok beğeniyor sunuz?

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.

Anket 25 May 2004 11:27 tarihinde bitecek

Interbase/Firebird
14
40%
Oracle
6
17%
Sybase
5
14%
SQL Server
6
17%
mySQL
4
11%
Paradox/dBase/Access
0
Oy yok
dbIsam/EasyTable/Advantage
0
Oy yok
DB2
0
Oy yok
Diğer
0
Oy yok

Toplam oy: 35

Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

Halen devam etmekte olan anketimizde hangi veritabanını daha çok kullandığınızı sormuştuk. Bu daha çoğunlukla sizin dışınızda işyerinizin veya müşterinizin seçimi veya başka bir zorunluluk nedeniyle bir veritabanını kullanıyor olabilirsiniz.

Şu anki anketimiz de para sıkıntısını da (lisans) göz ardı ederseniz hangi veritabanını kullanmak istersiniz?

Kolay gelsin.
En son mussimsek tarafından 14 Tem 2004 02:56 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
ALUCARD
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ALUCARD »

hocam neden advantage yok..

ben advan tage kullanıyorum her ne kadar sadece fiyatından dolayı beğenmesem de tek kullanıcı bedava.

ama bur ada oyumu artık FireBird e geçtiğim için ondan yana kullandım..
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Forumun 365. Üyesi
Hiç Bir Şey İnsan Kadar Yükselemez ve Alçalamaz

Erkan ÇAĞLAR
Kullanıcı avatarı
mege
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mege »

valla ben şunu söyleyebilirim. 5 ve 6. semineri seyredin fikriniz değişicek.
Fahrettin abi resmen herkesi sybase fanatiği yaptı, hatta kullandığı bikaç cümle 'bakın buda oracleda yok'
herneyse esasında işe sevgi değilde maddi yönden bakılacak olursa sybase server 400$ client başına 100$ iken
kaynak
Oracle Database Standard Edition One - CPU license £2,198 $3,746
Oralce Database Standard Edition One - Named User license £65 $111
Oracle Database Standard Edition - CPU license £6,602 $11,250
Oracle Database Standard Edition - Named User license £132 $225
Oracle Database Enterprise Edition - CPU license £17,606 $30,000
Oracle Database Enterprise Edition - Named User license £352 $600
ileride orta-büyük bir projeye girersem sybasei seçerim herhalde ama şimdilik bedava turşu baldan tatlı diip interbase-firebirdi seçicem herhalde
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

ALUCARD yazdı:hocam neden advantage yok..
bkz : dbIsam/EasyTable/Advantage

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

mege yazdı:ileride orta-büyük bir projeye girersem sybasei seçerim herhalde ama şimdilik bedava turşu baldan tatlı diip interbase-firebirdi seçicem herhalde
para konusunu bir kenara koyup öyle düşünün :) Para sıkıntımız yok varsayıyoruz, bu farklı bir anket :)
bgoktas
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen bgoktas »

Dünkü seminerden sonra Sybase
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Selamlar,

Ben de dünkü seminerden sonra Sybase diyeceğim ancak Tool'larını pek beğenmedim :) İnşallah daha iyilerini yaparlar.

Tool'ları görsellik açısından ve kullanım kolaylığı açısından biraz zayıf göründü gözüme :)

Kolay Gelsin.
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
Kullanıcı avatarı
fahrettin
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen fahrettin »

hocam tool'lar son 3 versiyondur artık java ile yapıldı... bazı avantaj ve dezavantajları var... Aynı tool linux ustunde de calsiyor mesela.... select ettigin dataları satır satır secip excel'deki gibi kopyalayabilyorsun mesela...

Veeeee 8. seminere sakliyordum ama ASA 9 ile birlikteaynı DElphi'deki debug etme meselesi neredeyse DElph'dekinden iyi bir sekilde gelmis.. Yani senin veritabanın var orada bir SP var. SP'yi acip breakpoint koyuyorsun. Birisi o SP'yi cagirdigi anda kontrol sana geciyor adım adım calistir... Senin icin butun degisken degerlerini watch olarak listeliyor. onları bile tek tek eklemene gerek yok.... Veritabanı tarafında kod geliştirme konusunda muhteşem bir ozellik..... ;) 8. seminerde demosunu yapacağım nasipse....
* http://www.fahrettin.org Manzara Fotoğraflarım... :)
* http://delphiturkiye.gunduz.info Seminerler... ;)
* http://www.hakmar.com.tr Kalite bir haktır... 8)
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Kuri_TLJ yazdı: Tool'ları görsellik açısından ve kullanım kolaylığı açısından biraz zayıf göründü gözüme :)
abi tool konusunda MS'un eline kimse su dökemiyor. Enterprise Manager ile tek yerden tüm işlemleri yapabiliyorsun. Sybase'in aracı da çok benziyor buna. Zaten bildiğiniz gibi SQL Server, Sybase'den satın alınıp üzerine birçok bug eklenmiş bir veritabanı :)

Dünki seminerden sonra benim de Sybase'e karşı fikirlerim son derece değişti. Çok iyi bir veritabanı olduğunu biliyordum ama dün fiili olarakta görmüş olduk. Ben yılların alışkanlığı olarak Oracle işaretledim ancak Sybase listemde 2. sırada :)

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
sychorax
Üye

Mesaj gönderen sychorax »

Bence veritabanı seçimini para veya müşteri etkilememeli.Bence projeye göre değişir.Şahsen en sevdiğim veritabanı postgresql/oracle(oracle'a sadece sempati duyuyorum.oracle gerektirecek kadar büyük bir proje nasip olmadı daha :) ).Ama basit bir adres rehberi içinde oracle kullanılmaz.Veya komple bir ERP sistemi içinde paradox kullanılmaz. Dediğim gibi projeye göre değişir.Ama eğer 1-5 kullanıcıysa advantage,5-20 kullanıcı firebird,20-100 kullanıcı postgresql,100++ kullanıcı oracle.Şahsen postgreSQL'i nadiren check ederek 47(20 local+27 internet) kullanıcılı bir ortamda denedik.(Öyle süper sistemlerde değil.Pentium 4 2.8 512k Kablo Net üzerinden.Slackware 8.2)Bir iki kere index'i bozdu onuda fazla sorun çıkartmadan hallettik.Unutmadan postgresql seçimim sadece linux sunucular için.Windowsta en makul olanı firebird.(postgresql Win2000 Server'da sorun çıkartabiliyor ve linux sunucuya nazaran daha yavaş)
DotCom
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen DotCom »

sybase seminerlerini henüz izleyemedim makinemi formatlamam gerekli , o yüzden firebird ü işaretledim. bence en iyisi o ,,

ms sql server da bir sürü problem ile karşılaşıyorum müşterilerde. o yüzden

FireBird / FireBird / FireBird :lol: :lol: :lol:

Kolay Gelsin
Kullanıcı avatarı
undefined
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen undefined »

Ben ilk başlarda firebird kullanıyordum ama bide şu Mssql i deniyeyim dedim şimdide bırakamıyorum. Firebird'in tool zayıflığı çok büyük eksik. Mustafa abinin dediği gibi enterprise manager herşeyi hallediyor. Her türlü Back up /Restore, Replication, başka sql serverdan Data import/export etme, table işlemlerini çok kolay yapılabiliyor. Yalnız sql serverında bir eksiği var. Gerçekten çok ram harcıyor. Hiç Mssql le işiniz olmasa bile bi bakmışınız 90 mb hafızayı zaptetmiş.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

undefined yazdı:Hiç Mssql le işiniz olmasa bile bi bakmışınız 90 mb hafızayı zaptetmiş.
valla bugün ki seminerden sonra çizdim sql server'ı ben. Kuri_TLJ jedi kılıcıyla çizdi, kalanını da Fahrettin abi yerden yere vurdu :lol:

FireBird ile MS Sql karşılaştırması ve Firebird'ün 16 MB ram kulanmasına rağmen 700-800 MB ram kullanan SQL Server'ı geçmesi ilginç bir test olmuş. SQL Server'ı tavsiye ederken artık 3 kere daha fazla düşünecem. Tool güzel de o da bir yere kadar :)
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

undefined yazdı:Firebird'in tool zayıflığı çok büyük eksik. Mustafa abinin dediği gibi enterprise manager herşeyi hallediyor. Her türlü Back up /Restore, Replication, başka sql serverdan Data import/export etme, table işlemlerini çok kolay yapılabiliyor.
Selamlar,

Sanırım FB/IB Toolalarını pek bulamamışsın :) zira böyle söylemezdin. Upscene'nin DB Workbench'i var bence onu bir incele. Sonra ondan vazgeçemeyeceksin. Sana şunu söyleyeyim, SP'leri Debug edebiliyorsun, Backup/Restore DB Sweep gib ıvır zıvır işleri yazmıyorum bile :)

Kolay gelsin.
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!