Programın ilk kullanımı esnasında dışarıdan bir .exe ile veri tabanını attach işlemini gerçekleştiriyorum ve programdaki giriş formu kapandığı anda o .exe yi bilgisayardan tamamen silip kaldırıyorum.Kullanıcı bundan sonra programa her girdiğinde veri tabanı local makinede var olduğu için bu .exe ye zaten ihtiyaç olmuyor.
Daha sonra aklıma şu geldi. Benim vermiş olduğum programda veri tabanı ilgili klasörün içinde, ve ben bu programın demo sürümü için de ayn veritabanını kullanıyorum.
Oldu ki art niyetli birisi gelip server dan benim veritabanımı alıp istediği gibi kullanabilir ve programı full hale getirebilir (programın .exe sini kırmak da çok da zor bir işlem değil artık...) Yani emekler boşa gitmiş olacak

İstediğim şey veri tabanına dışarıdan (program harici) her şekilde erişimi engellemek. Birisi veritabanını taşıyabilir kopyalayabilir ama açmaya kalktığında kullanıcı adı ve şifre istesin ya da benzeri birşey.
Umarım anlatmak istediğimi anlatabilmişimdir. Belki de kolay bir yolu var ama bilmiyorum. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim. Kolay gelsin Selametle...