edit:sadettinpolat - terbiye sinirlari icinde tartismaya devam edelimaslangeri yazdı:maden yeteri kadar geliştirdiniz neden hala geliştirmeye devam ediyorsunuz?. ben kendi adıma kendimi yeteri kadar geliştirdiğimi düşünmüyorum.akineton yazdı:ben kendimi yeteri kadar geliştirdim ve hala da geliştirmeye devam ediyorum sen merak etme azıcık nette araştırma yaparsan görürsün nasıl döviz kuru programı yapıldını ..
Açıkçası bende merak ediyorum c# delphi de 100 satırda yapılan işi nasıl tek satırda yapıyor. Merak edilen nokta dövüz kuru programı yapmak değil yani.
ekip ve birey arasında çok şey fark eder. michael schumacher in pite girdiğinde tek başına olduğunu düşünemiyorum.akineton yazdı:c sharpı yapan adam edkip veya birey ne fark eder ? sonuçta benim dediğim yere çıkıyor hepsi adam borland da delphiyi yapmış ve şu anda microsoftta c sharpı yapıyor doğru mu ? doğruı ama siz editörler cinslik olsun diye heryerden çıkıyorsunuz kıllık ypıyorsunuz o ayrı mesele...."
evet yanlış veya hatalı olduğunu düşündüğümüz yerlerde "cinslik" ve hatta "kıllık" yapıyoruz. Bunu yavrusuna terli iken soğuk su içirmeyen annenin/babanın yaptığı cinsliğe benzetebilirsiniz.
@Newmember;
Haklısın; kendi adıma ilk olarak web servisi yazmam gerektiği zaman bulaştım c# a sonra el terminali ve web uygulamaları geldi. Şuan firma olarak Delphiyi bırakma noktasındayız( :cry ). Yeni uygulamaların C# üzerinde yazılması isteniyor...
En kral yorum bu olsa gerek. Masaüstü uygulamasını delphi varken .net olarak yapmak abesle iştigal olsa gerek. Bu biraz da ihtiyaç meselesi. Sistemlere paralel olarak internet hızlarının ve erişim kolaylığının da gelişmesi ile web uygulamarı cazip bir hal alıyor. Haliyle de bu konuda c# en kolay ve gelişmiş çözümü sunduğundan öne çıkıyor. Zaten neredeyse yorumların hepsi de bu şekilde.canset yazdı:Delphiyi hallettik C kaldıydı, ne zaman 4 satır alt alta yazsam 10 tane hata alıyorum halen![]()
Kod: Tümünü seç
uses DovizOku;
...
DovizAl(Date,Dizi);
sabanakman yazdı:En kral yorum bu olsa gerek. Masaüstü uygulamasını delphi varken .net olarak yapmak abesle iştigal olsa gerek. Bu biraz da ihtiyaç meselesi. Sistemlere paralel olarak internet hızlarının ve erişim kolaylığının da gelişmesi ile web uygulamarı cazip bir hal alıyor. Haliyle de bu konuda c# en kolay ve gelişmiş çözümü sunduğundan öne çıkıyor.canset yazdı:Delphiyi hallettik C kaldıydı, ne zaman 4 satır alt alta yazsam 10 tane hata alıyorum halen![]()
Delphi'de ben de tek satırda döviz değerlerini okuyorum.Kod: Tümünü seç
uses DovizOku; ... DovizAl(Date,Dizi);
![]()
![]()
meron06 yazdı:bu konya bi kaç şeyde ben karalayım dedim.11 yıldır programcı olarak çalışıyorum.hem c# ,hem delphide projeler geliştirdim.tasarım rahatlığı kod kolaylığı component zenginliği ve performans konusunda delphiyle boy ölçüşecek bi dil daha keşfetmedim.keşfetsem delphiden vazgeçer ona geçerdim zaten.yalnız c# ile delphinin karşılaştırılması çok doğru deyil bence.eğer bi win32 uygulaması geliştiriyorsam neden c# la geliştireyimki.hem burda arkdaşın söylediği birşey beni çok güldürdü.c# da bir satırda yapılan delphide yüzlerce satırda yapılyordiye(webservis uygulamalarının c# geliştirilmesi taraftarıyım bu arada.).ama diğer uygulamalarda c# yüzlerce satır kodla yapılan işleri delphiyle kod yazmadan yapabilecek onlarca örnek verebilirim.
bir diğer hususta c# geçen yazılım firmaları hakkında;en az 6 tane firma biliyorum yazılım ekibinde arkadaşlarım var daha önce dlephide olan projelerini c# a geçirdiler.hem delphi de ki programlarını hemde c# daki programlarını inceledim.c# daki programları yerlerde sürünüyor resmen.(şimdi biri çıkıp bu adamlar c# da program yazmayı bilmiyor ozaman demesin.).
ben projemde delphi kullanıyorum kolay kolay da vazgeçmeyi düşünmüyorum.ama projemde webservice ile ilgili bölümleri c# da geliştiriyorum .ama projemin tamamına yakını delphi.(c# ı tercih etmemin nedeni tamemen tercih meselesi.daha iyi olduğundan deyil!).
sonuç olarak yıllardır bu işlerle uğraşan biri olarak hep karşılaştığım şey şu.c ve c nin türevi (c#) gibi dillerde yazılım geliştirenler.yazılıma c lerle başlayanlar(özellikle de c# la) başlayanlar delphiyle hiç tanışmadığı için dünyanın en iyi dili en süper dili diğer diller beş para etmez yaklaşımı içinde (cehalet işte ne yaparsın).
c# a geleceği çok parlak diyorlar yaşayıp göreceğiz.(ben buna katılmıyorum bu arada.)
Merhaba ,meron06 yazdı:bu konya bi kaç şeyde ben karalayım dedim.11 yıldır programcı olarak çalışıyorum.hem c# ,hem delphide projeler geliştirdim.tasarım rahatlığı kod kolaylığı component zenginliği ve performans konusunda delphiyle boy ölçüşecek bi dil daha keşfetmedim.keşfetsem delphiden vazgeçer ona geçerdim zaten.yalnız c# ile delphinin karşılaştırılması çok doğru deyil bence.eğer bi win32 uygulaması geliştiriyorsam neden c# la geliştireyimki.hem burda arkdaşın söylediği birşey beni çok güldürdü.c# da bir satırda yapılan delphide yüzlerce satırda yapılyordiye(webservis uygulamalarının c# geliştirilmesi taraftarıyım bu arada.).ama diğer uygulamalarda c# yüzlerce satır kodla yapılan işleri delphiyle kod yazmadan yapabilecek onlarca örnek verebilirim.