öncelikle "up up up" diye yeni mesaj eklememeni öneririm cevap olarak boşol boşol yazmak zorunda kalmayalım
2. Eskiden aynı hatayı bende yapardım Türkçe mizi yazarken her kelimenin baş harfi büyük yazılmaz, kendi kodlarımdada buna çok dikkat edip eski kodlarımı tekrar elden geçiriyorum.
3. (Senin soruna gelebeildik sonunda) Bizim forumu açma ve yaşatmaya sebebimiz, ARKADAŞ olarak gördüğümüz TÜM üyelerimizin sorunlarına takıldıkları yerlerde bildiğimiz kadarıyla yardımcı olmak.Yukarıda senin sorununu bir başkasının yazmış olduğunu düşünerek okursan, senin istediğinin 1-2 sorunu çözmenin ötesinde programın kendisini nasıl yazarım diye sormak.
"Db Gridi Bu şekilde Nasıl Boş Getirebilirim Fatura Tablosuna Girilenleri Eklerim Cari Yapıya Kayıt Edebilirim"
hadi diyelim senin fatura table yapını hissin kavlen vukuu yöntemiyle öğrendik,e caride de aynısını beklersen bende o yeti henüz mevcut değil
Doğru seni tenkit ediyorum,ama bunu senden üstün olduğumu ispatlamak değilde birşeyler anlatmak için yazıyorum.Muhtemelen ekran dizaynı sana ait çünkü her kelimenin baş harfi büyük

yazılarındada screenshot lardada 2. tahminimse bunları biryerden görmüşsün ve kendine uygulamaya çalışıyorsun.
Yazdıklarından anladığım yeni başlamışsın,ama üst katlardan başlamak istiyorsun. çok zorlarnırsın sana tavsiyem önce küçük basit denemeler yaparak konuya hakim ol ondan sonra detaylandırmaya başla.Senin istediğin master-detail .yani bir master tablon olacak bunun bir primarykey alanın olacak geri kalan alanlar tasarımına tecrübene bağlı. 2.detay tablon olacak.bununda primarykey alanın olacak,ve birde masterın primarykey alanın tipinde (Benim tavsiyem intiger hatta biginteger)bir alan olacak. önce master table a kayıt yapacaksın sonra bunun primarykey sini alıp buna bağlamak istediğin detay tablodaki alana yazdıracaksın. KABACA master detail mantık budur. kafanda bazı şekiller oluşmuştur umarım
Kolay gele