Dbgrid Nasıl Boş Gelir Doldugunda Cariye Nasıl Eklenir.

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
recepseyis
Üye

Dbgrid Nasıl Boş Gelir Doldugunda Cariye Nasıl Eklenir.

Mesaj gönderen recepseyis »

Resim
Db Gridi Bu şekilde Nasıl Boş Getirebilirim Fatura Tablosuna Girilenleri Eklerim Cari Yapıya Kayıt Edebilirim
Resim
2.si Grid Üzerinde ... Butonu Nasıl Yerleştiririm ve Tıklandıgında Stok Listesini Görebilirim
ve Listeden Seçtigim Ürün Gride Nasıl Eklenir ve aynı şekilde cari hesap a Fatura Olarak Girebilirim
Db = Sql 2005
Yardımlarınız İçin Şimdiden Tşk Ederim.
recepseyis
Üye

Re: Dbgrid Nasıl Boş Gelir Doldugunda Cariye Nasıl Eklenir.

up up up
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Mesaj gönderen freeman35 »

öncelikle "up up up" diye yeni mesaj eklememeni öneririm cevap olarak boşol boşol yazmak zorunda kalmayalım
2. Eskiden aynı hatayı bende yapardım Türkçe mizi yazarken her kelimenin baş harfi büyük yazılmaz, kendi kodlarımdada buna çok dikkat edip eski kodlarımı tekrar elden geçiriyorum.
3. (Senin soruna gelebeildik sonunda) Bizim forumu açma ve yaşatmaya sebebimiz, ARKADAŞ olarak gördüğümüz TÜM üyelerimizin sorunlarına takıldıkları yerlerde bildiğimiz kadarıyla yardımcı olmak.Yukarıda senin sorununu bir başkasının yazmış olduğunu düşünerek okursan, senin istediğinin 1-2 sorunu çözmenin ötesinde programın kendisini nasıl yazarım diye sormak.

"Db Gridi Bu şekilde Nasıl Boş Getirebilirim Fatura Tablosuna Girilenleri Eklerim Cari Yapıya Kayıt Edebilirim"
hadi diyelim senin fatura table yapını hissin kavlen vukuu yöntemiyle öğrendik,e caride de aynısını beklersen bende o yeti henüz mevcut değil

Doğru seni tenkit ediyorum,ama bunu senden üstün olduğumu ispatlamak değilde birşeyler anlatmak için yazıyorum.Muhtemelen ekran dizaynı sana ait çünkü her kelimenin baş harfi büyük :) yazılarındada screenshot lardada 2. tahminimse bunları biryerden görmüşsün ve kendine uygulamaya çalışıyorsun.
Yazdıklarından anladığım yeni başlamışsın,ama üst katlardan başlamak istiyorsun. çok zorlarnırsın sana tavsiyem önce küçük basit denemeler yaparak konuya hakim ol ondan sonra detaylandırmaya başla.Senin istediğin master-detail .yani bir master tablon olacak bunun bir primarykey alanın olacak geri kalan alanlar tasarımına tecrübene bağlı. 2.detay tablon olacak.bununda primarykey alanın olacak,ve birde masterın primarykey alanın tipinde (Benim tavsiyem intiger hatta biginteger)bir alan olacak. önce master table a kayıt yapacaksın sonra bunun primarykey sini alıp buna bağlamak istediğin detay tablodaki alana yazdıracaksın. KABACA master detail mantık budur. kafanda bazı şekiller oluşmuştur umarım
Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
recepseyis
Üye

Öncelikle teşekkür ederim bilgilendirdigin için baş harf büyük yazmak biraz adet olmuş bende degiştirmeye özen gösteriyorum elimden geldigince sorunuma halen bi çözüm bulmuş degilim evet yeni başladım dedigin gibi büyük başladım ama başladım master detail olayını zaten çözdüm orda bi sıkıntım yok normal bi form üzerine editler yoluyla faturamı kayıt ediyorum bi sorun yok sadece grid içerisinden nasıl kayıt ederim onu sormak istemiştim grid içine girilen ürünler nasıl bi tablo yapısında saklanıyor birazda onu merak ediyorum
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

s.a.
eğer dbgridin bağlı olduğu dataset in master source sini set etmişsen zaten sadece uyan kayıtlar gelecektir.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Kullanıcı avatarı
tuna
Üye

Mesaj gönderen tuna »

aslangeri yazdı:s.a.
eğer dbgridin bağlı olduğu dataset in master source sini set etmişsen zaten sadece uyan kayıtlar gelecektir.
Peki üstat ben ek birşey sormak istiyorum (merak?) bu master dataset olayını ado query nesnesi ile nasıl yapılabilir. Bu sizin bahsettiğiniz yöntem bildiğim kadarı ile sadece table nesnesi ile oluyor.
Ben query nesnesi ile böyle bir yapı nasıl yapabilirim.
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

querynin datasource özelliği var oraya master datasourcu bağlayın.
olmadı derseniz master tablonun afterscrollunda detay ın parametresine manuel değer atın.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim