Value Ozelligi olan ComboBox la İlgili

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Necatiozbek
Üye

Value Ozelligi olan ComboBox la İlgili

Mesaj gönderen Necatiozbek »

Herkese merhaba;
viewtopic.php?f=19&t=25611
da value değeri olan comboboxla ilgili componentin kaynak kodları ve kullanım şekli verilmişti..

Benimde bir çok projede kullanarak işime yaradı.. Buradan ilgili arkadaşlara tekrar teşekkür etmek isterim..
Muhtelif projelerimde componentin value değeri ve items özelliklerini veritabanına kaydettim..

Fakat şu anda beceremediğim bir şey sormak istiyorum.

İlgili komponente yüklenen value değerini örneğin '15' sayısını veritabanının ilgili kaydına,alanına kaydettim formu kapattım.
İlgili kaydı editlemek için tekrar aynı formu çağırdığımda veritabanındaki '15' parametresini ; value değerli comboboxa nasıl atayıp comboboxta seçiliymiş gibi göstereceğim bilemedim..

Örneğin comboboxın içine açılışta şehirleri plaka kodları ve isimleri ile birlikte dolduruyor, kayıtta seçili itemsin value değerini veritabanına kaydediyorum.
Editlemek için açtığımda ise veritabanındaki plaka koduna karşılık comboboxta o şehri seçiliymiş gibi gösteremedim..

Umarım anlatabilmişimdir, biraz karışık ve dağınık cümleler oldu ama , bir çok şey denediğim için bende dağıldım, kusura bakmayın..
Yardımlarınız için teşekkürler..
Kullanıcı avatarı
barutali
Üye

Re: Value Ozelligi olan ComboBox la İlgili

Mesaj gönderen barutali »

Value değerini hiç kullanmadım ama eğer combobox ın daki veriler sabitse alternatif olarak itemindex özellğini kullanabilirsin ... Veritabanında itemindex değerini saklarsın..
düzenleme ekranında da

Kod: Tümünü seç

combobox1.itemindex := query.fieldbyname('itemindexi').asinteger;

gibi bi kullanım yapabilirsin ...
amatör küme programcı :D
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Re: Value Ozelligi olan ComboBox la İlgili

Mesaj gönderen aslangeri »

s.a.
Tstrings sınıfını incelersen indexof metodu olması lazım.
values içinde veritabanına yazdığın değerin itemindexini alıp items ın itemindexine atayacaksın.
yani seçilen itemin değerinin15 olduğunu nerden anladıysan tersini yapacaksın.
:ara indexof
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim