Herkese merhaba;
viewtopic.php?f=19&t=25611
da value değeri olan comboboxla ilgili componentin kaynak kodları ve kullanım şekli verilmişti..
Benimde bir çok projede kullanarak işime yaradı.. Buradan ilgili arkadaşlara tekrar teşekkür etmek isterim..
Muhtelif projelerimde componentin value değeri ve items özelliklerini veritabanına kaydettim..
Fakat şu anda beceremediğim bir şey sormak istiyorum.
İlgili komponente yüklenen value değerini örneğin '15' sayısını veritabanının ilgili kaydına,alanına kaydettim formu kapattım.
İlgili kaydı editlemek için tekrar aynı formu çağırdığımda veritabanındaki '15' parametresini ; value değerli comboboxa nasıl atayıp comboboxta seçiliymiş gibi göstereceğim bilemedim..
Örneğin comboboxın içine açılışta şehirleri plaka kodları ve isimleri ile birlikte dolduruyor, kayıtta seçili itemsin value değerini veritabanına kaydediyorum.
Editlemek için açtığımda ise veritabanındaki plaka koduna karşılık comboboxta o şehri seçiliymiş gibi gösteremedim..
Umarım anlatabilmişimdir, biraz karışık ve dağınık cümleler oldu ama , bir çok şey denediğim için bende dağıldım, kusura bakmayın..
Yardımlarınız için teşekkürler..
Value Ozelligi olan ComboBox la İlgili
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Üye
Re: Value Ozelligi olan ComboBox la İlgili
Value değerini hiç kullanmadım ama eğer combobox ın daki veriler sabitse alternatif olarak itemindex özellğini kullanabilirsin ... Veritabanında itemindex değerini saklarsın..
düzenleme ekranında da
gibi bi kullanım yapabilirsin ...
düzenleme ekranında da
Kod: Tümünü seç
combobox1.itemindex := query.fieldbyname('itemindexi').asinteger;
gibi bi kullanım yapabilirsin ...
amatör küme programcı 

Re: Value Ozelligi olan ComboBox la İlgili
s.a.
Tstrings sınıfını incelersen indexof metodu olması lazım.
values içinde veritabanına yazdığın değerin itemindexini alıp items ın itemindexine atayacaksın.
yani seçilen itemin değerinin15 olduğunu nerden anladıysan tersini yapacaksın.
indexof
kolay gelsin.
Tstrings sınıfını incelersen indexof metodu olması lazım.
values içinde veritabanına yazdığın değerin itemindexini alıp items ın itemindexine atayacaksın.
yani seçilen itemin değerinin15 olduğunu nerden anladıysan tersini yapacaksın.

kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim